Ponieważ nie potrafię skontaktować się z użytkownikiem gadamiak przez github (trochę czarna magia dla mnie) zamieszczę tutaj tłumaczenie w oparciu o jego wersję rozwojową.
Najważniejsze zmiany:
• 95% przetłumaczone "Użytkownicy" od zera,
• 95% przetłumaczone "Pulpity" (nad tym jeszcze popracuję, bo skopałem trochę plik),
• Zmieniłem "Serwis" na "Strona". Uważam, że słowo serwis bardziej kojarzy się z czynnościami naprawczymi niż z serwisem internetowym. Kiedy korzystałem z revolution ciągle zapominałem co znajduje się pod "Serwis",
• Pełno małych tłumaczeń przez wszystkie części MODX,
• Moim zdaniem najważniejsze - odnalazłem część brakujących komend (w oryginalnych plikach pojawiły się nowe pojęcia, natomiast w plikach językowych PL nie...skutkowało to pustymi przyciskami w Rozszerzenia, pustymi polami itd). Jeszcze trochę takich pustych(nieopisanych) pól/checkboxów zostało i
dlatego proszę chętnych, którzy pobiorą moje pliki o przesyłanie informacji, gdzie występują takie "kwiatki". W miarę możliwości odszukam braki i uzupełnię je w plikach językowych.
Polskie tłumaczenie:
https://skydrive.live.com/redir?resid=AE4482341F1EB33C!1664&authkey=!ALKbOW75PvU0Jk8
Instrukcja instalacji:
1. W panelu admina -> Ustawienia Systemowe -> Area: Caching -> Zmienić "Cache Non-Core Lexicon Topics" z
TAK na
NIE,
2. Wgrać zawartość folderu pl do /core/lexicon/pl (zastąpić pliki)
3. Opróżnić pamięć podręczną
4. Odświeżyć stronę (ewentualnie przelogować się)
[ed. note: dfaktor last edited this post 12 years, 6 months ago.]