On March 26, 2019 we launched new MODX Forums. Please join us at the new MODX Community Forums.
Subscribe: RSS
  • Hi all,
    I'm trying to move my modx site to annother web provider.

    I've installed modx in a sub folder of the new site.
    I've imported the data base
    I can go in the manager and I can see all the pages of my site, every think seams correct.
    But the site doesn't work, when I try to display the main page, the browser displays this error:
    « MODX Parse Error »
    
    MODX encountered the following error while attempting to parse the requested resource: 
    « PHP Parse Error » 
    PHP error debug 
    
    Error : include_once(/home/comoa/www/subfolder/assets/plugins/phx/phx.parser.class.inc.php): failed to open stream: No such file or directory 
    
    ErrorType[num] :  WARNING[2] 
    File :  /home/comoa/www/subfolder/manager/includes/document.parser.class.inc.php(964) : eval()'d code 
    Line :  10 
    Basic info 
    REQUEST_URI :  http://comoa.cluster010.ovh.net/riber/ 
    Resource :  [153] main page
    Current Plugin :  PHx(OnParseDocument) 
    Referer :   
    User Agent :  Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko 
    IP :  81.82.122.56 
    Benchmarks 
    MySQL :  0.0055 s (5 Requests) 
    PHP :  0.0090 s 
    Total :  0.0145 s 
    Memory :  2.365852355957 mb 
    
    
    Backtrace
    
    1 DocumentParser->executeParser()
    index.php on line 146 
    2 DocumentParser->prepareResponse()
    manager/includes/document.parser.class.inc.php on line 1576 
    3 DocumentParser->parseDocumentSource()
    manager/includes/document.parser.class.inc.php on line 1663 
    4 DocumentParser->invokeEvent()
    manager/includes/document.parser.class.inc.php on line 1442 
    5 DocumentParser->evalPlugin()
    manager/includes/document.parser.class.inc.php on line 3361 
    6 eval()
    manager/includes/document.parser.class.inc.php on line 964 
    7 include_once()
    manager/includes/document.parser.class.inc.php(964) : eval()'d code on line 10 
    
    


    Thanks for your help
    Franck
    • The paths in the configuration are probably incorrect, PHX always throws an error when the files can't be found due to wrong paths

      You probably need to reset a couple of setting in the config: Manager => Tools => Configuration

      In the system configuration goto the "File Browser" tab. You need to reset the "File base path", by clicking the reset button

      Now goto the "File Manager" tab and reset the "File Manager Path" by again clicking the reset button

      Once both have been reset, simply click the save button

      Clear your browser cache and then refresh your homepage

      A side note:

      Ensure that your .htaccess file in the root has the correct folder name in the rewritebase line e.g.

      Default:
      RewriteBase /


      In a sub folder etc:
      RewriteBase /myfoldername
      • Thank you "iusemodx" but I've found the problem.
        Its because I've forgot to copy some files in the assets directory.
        So now everything is correct.

        Sorry for that and thanks again
        Franck