We launched new forums in March 2019—join us there. In a hurry for help with your website? Get Help Now!
    • 17750
    • 78 Posts
    Тук ще разгледам два основни проблема които възникнаха при ъпгрейдване от версия 2.1.5 към излязлата преди седмица версия 2.2.0:

    1-ви проблем: Ако сайта ви се хоства при http://www.superhosting.bg/"" target="_blank" rel="nofollow">СуперХостинг ще ви се наложи да се свържите с поддръжката, с молба да ви увеличат лимита за максимално натоварено процесорно време. Не зная при другите хостинг-провайдъри как е схемата, но при СуперХостинг има ограничение от 8 секунди в които можете да натоварите на 100% процесора, след което операциите които правите ще бъдат лимитирани (прекъснати). Това е логично и изцяло в защита на ползвателите, защото наистина е ненормално повече време да заемате този ресурс, като е за сметка на други ползватели. Ъпгрейда на MODx обаче изисква натоварване повече от 8 секунди - и при двата плана "СуперПро" и "СуперХостинг" все е повече от 8 секунди. След като пратите молбата си за увеличаване на процесорното време за да ъпгрейднете MODx, то хората от поддръжката знаят какво да правят и ще ви помолят като си свършите ъпгрейда да ги уведомите, че сте приключили за да върнат настройките. До сега съм ги занимавал 3 пъти и в рамките на 10 до 15 минути от подаването при нормален статус на тикета всичко е приключвало с ъпгрейда. Повтарям, че нямам наблюдения върху други провайдъри така, че ако ползвате други - моля да споделите впечатленията си.

    2-ри проблем: При ъпгрейд, когато ползвате сървър за локалната си мрежа http://www.wampserver.com/en/"" target="_blank" rel="nofollow">WAMP Server, след ъпгрейда и вход в мениджъра не излиза дървото с документите/елементите. Това е свързано с джаваскрипт библиотеката http://www.sencha.com/"" target="_blank" rel="nofollow">EXT. Това мнение, тук във форума: Installation without errors, after login only Url tree visible ?! ми помогна да спестя няколко часа претърсване от къде идва проблема. Необходимо е:
    - да се изтрие директория core/cache - цялата директория cache (нищо ценно няма вътре, просто кеш за бързодействие)
    - да се премахне кеша на браузъра - в зависимост от браузъра ви потърсете как му се чисти кеша - кеширани страници и кукита (бисквитки) /не всички, само за локалната мрежа/
    - и НАЙ-ВАЖНО - в БД, чрез phpmyadmin в базата където сте инсталирали модекса, търсите таблица префикс_system_settings и след това поле compress_js променяте стойността му от 1 на 0 (нула). Би трябвало всичко да сработи (при мен сработи само с тази промяна), но ако не е така, променяте в същата таблица и поле compress_css от 1 на 0. Не забравяйте да изтриете след това действие, директорията cache, както беше описано по-горе.