We launched new forums in March 2019—join us there. In a hurry for help with your website? Get Help Now!
    • 24442
    • 5 Posts
    Moi

    Olen juuri löytänyt modx:n ja muutamia muita julkaisujärjestelmiä testimielessä asennelleena modx tuntuu piristävän loogiselta ja muokattavalta, tosin olen vasta raapaissut pintaa mutta ensivaikutelma on hyvä. Onko teillä käyttökokemuksia kuinka vakaa ja nopea modx on verrattuna muihin open source cms:iin ja uskaltaako sitä käyttää  kaupallisiin projekteihin ja skaalautuuko modx kuinka hyvin jos saitti laajenee kävijöiden ja ominaisuuksien puolesta. Entä onko tukipuoli ja tekijöiden määrä millä mallilla ja onko modx:llä jo toteutettu isoja kaupallisia sivustoja.

    Itse en ole varsinaisesti koodaaja vaan graafinen sunnittelija joka oman toiminimen puitteissa räpeltää myös nettisivuja sen minkä osaa joten jos joku freelancer koodaaja sattuu tämän lukemaan ja olis kiinnostunut mahdollisesta keikkaduunista niin mielellään otan yhteystietoja maililla. Yksi projekti on suunnitteilla johon cms tarvitaan ja open source systeemi tuntuu tuohon tarpeeseen kelvolliselta vaihtoehdolta.

    Käyttökokemuksia olisi myös kiva kuulla ja mihin modx soveltuu ja mihin ei.

    Pistäkää palautetta ja mailia, kiitos etukäteen!

    t: Rami
      • 7923
      • 4,213 Posts
      Heps! Minä en ole käyttänyt MODx:ää muuta kuin omiin projekteihin, mutta MODx:llä on toteutettu useita isoja/ruuhkaisia sivustoja (mm. yliopistojen sivuja, modxcms.com, jne..) ja MODx:ää on kehuttu nopeaksi järjestelmäksi (viimeisimpiä benchmarkeja). Nykyisillään modx:ssä on kyllä yksi pullonkaula, joka estää suurien dokumentti määrien olemassa olon.. Jostain 5000 dokumentista eteenpäin alkaa hidastumaan jo huomattavasti. Tämä johtuu modx käyttämästä tavasta asettaa tavaraa välimuistiin. Tämä ongelma on nykyisessä 0.9.5 ja tulevassa 0.9.6 versioissa. Seuraava versio 0.9.7 pyörii kokonaan uudelleen kirjoitetun core enginen päällä, joka tukee erittäin suuriakin ympäristöjä vaivatta ja on toiminnaltaan muutenkin nopeampi. 0.9.7 versiosta julkinen beta on saatavilla n. kuukauden sisällä 0.9.6 julkaisusta. Joten sanoisin että tällä hetkellä tukee suht hyvin laajoja/ruuhkaisia sivuja tietyn rajoittein ja tulevaisuudessa vielä paremmin. MODx on kuitenkin tällä hetkellä suunnattu hieman enemmän koodaajille, kuin suunnittelijoille. Projekti on vielä suht. alku taipaleella (aloitettu 2005) ja dokumentaatio ei ole ihan parhaimmalla tasolla. Myös valmiista lisäpalikoista ei löydy vielä samanlaista kirjastoa mitä muilta jo kauemmin toimivilta julkaisujärjestelmiltä löytyy. Etuja MODx:ssä toisaalta on useita, se on kevyt, nopea, erittäin hyvin kustomoitavissa, laadukkaat perus komponentit, ei pakota layoutia mihinkään muottiin, yms..

      Luettavaa:

      Transforming MODx: Tales of OO, MVC, and O/RM - tietoa tulevasta
      MODx: Looking Back. Looking Foward. - yleistä tietoa
      Rethinking MODx - Käyttäjien mielipiteitä, kannattaa lukea koko thread


        "He can have a lollipop any time he wants to. That's what it means to be a programmer."
        • 24442
        • 5 Posts
        Kiitos tiedoista. Täytyypi lukaista nuo laittamasi linkit läpi ja jatkaa testailua.

        Rami
          • 7923
          • 4,213 Posts
          Jeps, ja jos lisäkysymyksiä ilmenee, niin ei muutaku uutta topikkia foorumille! Tulee vähä elämää tänne suomi-puolellekkin smiley


            "He can have a lollipop any time he wants to. That's what it means to be a programmer."
            • 18126
            • 87 Posts
            Heippa!

            Itse olen vasta aloittamassa MODx:n käyttämisen kaupallisissa projekteissa, mutta luotan sen toimivuuteen. Se on käytössäni tosin valikoitumassa pienten sivustojen toteutukseen, mihin on syynä yksinkertaisesti se, että suurissa projekteissa usein o(s)tetaan käyttöön raskaampi CMS. Omissa kotisivuprojekteissani systeemi on pelittänyt kelvollisesti.

            Mielestäni MODx:ää on helppo käyttää, koska se ei tule toteutuksen tielle eli yritä pakottaa tiettyyn layoutiin tai ajattelumalliin. Tosin osaan riittävästi PHP:tä ja minulla on jonkin verran kokemusta parista julkaisujärjestelmästä. Nykyisillä peruskomponenteilla saa pienen saitin aikaan lähestulkoon ilman koodiin koskemista, mutta mahdollisesti koodia joutuu lukemaan, jotta saa selville mitä se tekee.

            Kehittäjäyhteisön aktiivisuus oli itselläni yksi peruste, miksi MODx:ään päädyin. Monet pikku-CMS:t tuntuvat lähinnä yhden miehen/naisen projekteilta.
              • 24442
              • 5 Posts
              Moikka

              Se mulla myös heti kolahti modx:ssä että templaten voi tehdä vaikka dreamweaverillä (älkää heitelkö kivillä, en siis ole koodaaja laugh ja heittää tagit paikalleen ja hyvin toimii. Samoin tuo manager on siinä mielessä selkeä (myös asiakkaan kannalta) että löytyy selkeä hierarkia. Yksinkertainen on kaunista. Tosin sitten kun mennään noihin lisäpalikoiden käyttämiseen niin tällaisella ei-koodaajalla alkaa olla tumput suorina

              Asentelin taannoin Joomlan ja täytyy sanoa että vaikka siinäkin on hyviä puolia niin kategorioiden, sectioneiden ja menumanagerin hahmottaminen ei ole kovinkaan selkeää. Koitapa sit selvittää sen toimintaa jollekkin pienemmälle asiakkaalle jossa sivujen päivittäjä todennäköisesti on joku markkinointipuolen ihminen jolla on kokemusta wordistä, outlookista ja exelistä.

              Seuraavaksi pitäis varmaan alkaa tutkailla miten tehdä tuotekatalogi. Onko teillä kokemusta maxigalleryn, cataloguen ja ditton käyttämisestä katalogin/työnäytteiden kasaamiseen.

              Mitkä kaupalliset cms:ät muuten on hinta/ominaisuus suhteeltaan hyviä. Melkein joka webbifirmalla näyttää olevan tarjolla jos jonkinlaista julkaisujärjestelmää. Onko kokemuksia.
                • 7923
                • 4,213 Posts
                Tuotekatalogi on erittäin helppo tehdä ko. snippeteillä.. Tässä yksi esimerkki, joka kylläkin käyttää vanhoja versioita snippeteistä hyväkseen ja ei todennäköisesti toimi uusilla versioilla.

                Mutta riippuu vähän siitäkin että minkälaisen systeemin haluaa rakentaa. Tuotteet voi tehdä dokumentteina, jokaiselle dokumentille maxigallery pyörimään, jolla voi lisätä sitten kuvia ko. tuotteesta ja Ditto:lla listaa tuotelistaukset.. ei tarvitse mitään koodailla, senkun vaan laittaa snippet kutsut paikoilleen.


                  "He can have a lollipop any time he wants to. That's what it means to be a programmer."
                  • 18126
                  • 87 Posts
                  Quote from: RamiT at Mar 08, 2007, 09:00 PM

                  Mitkä kaupalliset cms:ät muuten on hinta/ominaisuus suhteeltaan hyviä. Melkein joka webbifirmalla näyttää olevan tarjolla jos jonkinlaista julkaisujärjestelmää. Onko kokemuksia.

                  Aika mahdoton vastata, CMS:iä ja sivuston vaatimuksia kun on laidasta laitaan. Järjestelmien hinnatkin vaihtelevat muutamasta satasesta tonneihin vuodessa. Yleensä päälle tulee vielä sivuston toteutus kyseisellä härpättimellä. Osa tarjoajista on puolittain tai kokonaan mainostoimistoja, eli yrittää myydä myös saitin ulkonäköä ja muuta sellaista.

                  Toki on olemassa myös tukku OSS:ää käyttäviä firmoja.

                  Olen viime aikoina tutustunut pariin julkaisujärjestelmätoimittajien itse kehittämään kaupalliseen systeemiin, jotka ovat siitä kevyemmästä päästä. Huonoimmassa näistä käyttöön liittyy älyttömiä rajoituksia, kuten HTML:n ja CSS:n piilottaminen kaikilta käyttäjiltä. Paras hoitaa homman suunnilleen yhtä hyvin kuin MODx, tosin häviten käytettävyydessä epäintuitiivisten ponnahdusikkunoidensa takia. Ainakin kaksi käyttää ilmeisesti TinyMCE:tä editorina.

                  Valitsisin MODx:n niiden sijaan harkitsematta kahta kertaa. Kyseiset sivustot tosin ovat toteutukseltaan yksinkertaisia, eivätkä sisällä mitään kummallisuuksia (kuten kehittyneitä viestitoimintoja tai taustajärjestelmäintegraatiota).
                    • 24442
                    • 5 Posts
                    Moi

                    Osaatteko heittää mitä tarvittais tämän tyyppisten saittien tekemisen: www.gifts.com, www.thisnext.com.
                    hiukan noita muistuttavaan projektiin etsiskelen ratkaisua. Pienemmässä mittakaavassa tosin mutta
                    perustoiminnat muistuttaa noita aika paljon.

                    Rami
                      • 7923
                      • 4,213 Posts
                      Ditto listaamaan tuotteita, maxigallery kuviin, Jot kommenteihin, eForm lomakkeisiin, Wayfinder menuhin ja css star rating tuotteiden pisteyttämiseen.. niin ja tagcloud listaamaan tagit.. tuollaisen thisnext.com sivuston saisi aika helposti tehtyä noilla komponenteilla.


                        "He can have a lollipop any time he wants to. That's what it means to be a programmer."