We launched new forums in March 2019—join us there. In a hurry for help with your website? Get Help Now!
    • 30280
    • 3 Posts
    Moro,

    Näyttäis tosi hiljaiselta täällä suomipuolella.
    Onko elämää MODx:n kanssa olemassa vai kannattaako suosiolla valita jokin muu?
      • 16610
      • 634 Posts
      Jeps, hiljasta on.

      Mutta se ei toki tarkoita sitä, että foorumilla muuten olisi hiljaista - päinvastoin. Suomenkielisetkin vain kommunikoivat pääasiassa englanniksi, joten vain suomenkielistä keskustelua ei ole oikein syntynyt.

      Riippuu hieman omasta taitotasostasi onko MODx tässä vaiheessa oikea valinta. Jos haluat "valmiit paketista asentuvat kotisivut", ei MODx ehkä vielä ole sieltä helpoimmasta päästä. Mutta jos haluat rajoituksista vapaan ja mihin tahansa ideaasi taipuvan ohjelmointikehyksen/sisällönhallintajärjestelmän, niin siinä tapauksessa MODx:ää parempaa valintaa ei yksinkertaisesti löydy.

      Hyvää lisälukemista aiheesta: http://modxcms.com/modx-looking-back-looking-foward.html
        Mikko Lammi, Owner at Maagit
        • 7923
        • 4,213 Posts
        Heps! Joo ei kannata suomifoorumin kannalta päätellä miten itse projekti etenee.. Käyttäjämäärät kasvaa joka kuukausi kovaa vauhtia, kuten myös keskustelu foorumilla. En tiedä paljonko suomalaisia käyttäjiä MODx:llä on, mutta ainakin ne jota tiedän niin keskustelee pääasiassa englannin kielisellä foorumilla.

        MODx kehitystilanteesta sen verran, että 0.9.5 saatiin kasaan tossa hiljattain ja 0.9.5.1 piti tulla itseasiassa jo vuodenvaihteessa ulos, johon tulee lähinnä muutamia bugikorjauksia ja kielipaketteja.. Hiljattain päätettiin tehdä 0.9.5.1 versioon myös pari muuta juttua, mitä ei oltu aiemmin otettu siihen, joten kestää vielä hieman että se tulee ulos. Samaan aikaan kun 0.9.5:sta on väsätty, niin projektin "pääkoodari" on jo pidemmän aikaa tehnyt kokonaan uudestaan koodausta MODx:stä paremmalla arkkitehtuuri suunnittelulla (alunperinhän MODx on haarottunut Etomite projektista ja täten perii paljon myös Etomiten huonoja puolia), joka tulee olemaan version 1.0. Tämä uusi versio on suunniteltu tukemaan paremmin "enterprice" tason ympäristöjä. Tästä enemmän infoa mm. täällä. Aikapian 0.9.5.1 jälkeen seuraa 0.9.7 versio, joka pyörii tuon uuden "coren" päällä. Se on ollut itseasiassa jo alpha testauksessa jonkun aikaa ja toimii todella hyvin. En ihmettelisi vielä vaikka pääsisi käymään niin, että 0.9.5.1 skipataan ja julkastaan 0.9.7 suoraan. Samalla kuin 0.9.7 julkastaan niin tulee uudesta 1.0:sta ns. framework julkasu, joka pitää sisällään pelkän modx 1.0 frameworkin, mutta ei cms käyttöliittymää. Se on tarkoitettu lähinnä tutustumiseen uuteen frameworkiin (joka on kyllä 0.9.7:ssäkin jo, mutta data rakenne pysyy siinä vielä vanhana) ja custom webohjelmien rakentamiseen. Sitä voisi verrata mm. codeigniter ja cakephp frameworkkeihin.. Sitten toivottavasti tossa enskesän aikana saadaan rakennettua siihen cms osuus päälle ja alkaa olla kasassa varmasti php puolen cmf/cms ratkasuista ehdottomasti paras.

        Eli siis kuten Lammikko jo sanoikin, ei tosiaan ole kuolemassa vaan päinvastoin, paljon on luvassa tänä vuonna smiley

        Niin ja vielä sen verran pitää kertoa, että MODx ei kyllä sovellu sellaselle, joka etsii valmiita ratkaisuja jotka asennetaan järjestelmään ja hommat toimii tiettyjen rajojen puitteissa (kuten joomla yms). MODx on tässä vaiheessa selvästi suunnattu php tajuaville websuunnittelijoille. Toivottavasti päädyt testaamaan MODx:ää ja saadaan lisää Suomalaisia mukaan! smiley


          "He can have a lollipop any time he wants to. That's what it means to be a programmer."
          • 18126
          • 87 Posts
          Kiitos yhteenvedosta, Doze! Olen asentanut pitkästä aikaa MODx:ää uudelle sivustolle ja olin kovasti mielissäni siitä, kuinka paljon keskeiset snippetit ovat kehittyneet puolen vuoden aikana. Taustoista en ollut niinkään selvillä, koska olen laiskasti lukenut sivuja.

          Itse häivyin puolivahingossa täältä foorumilta, mikä johtuu yksinkertaisesti siitä, että olin välillä töissä CMS-toimittajalla. Yllättäen MODx:ää ei siis ole tullut hirveästi käytettyä. Vaihdoin vuoden alussa työpaikkaa, ja ensimmäinen MODx-saitti on jo työn alla. wink
            • 7923
            • 4,213 Posts
            Jeps, tervetuloa vaan takaisin! smiley Kuten varmaan olet huomannut, että 0.9.5.1 jukaistaankin 0.9.6 versiona, josta on RC1 pihalla. Siihen on tullut niin paljon isompia muutoksia, että ansaitsi major version. 0.9.7 on kanssa edennyt suht nopeasti ja kunhan 0.9.6 final saadaan ulos, niin SVN trunk päivittynee 0.9.7 versioon.

            Täällä suomalaisilla foorumeilla ei tosin ole juurikaan elämää. Olen tässä miettinytkin, että kannattaisikohan nämä poistaa, kun kaikki puhelee kuitenkin tuolla normi foorumin puolella..?


              "He can have a lollipop any time he wants to. That's what it means to be a programmer."
              • 18126
              • 87 Posts
              Kiitos, kiitos. laugh

              Mielestäni suomenkielisiä foorumeja voisi ainakin rankasti karsia, jos nyt ei ehkä sentään kokonaan poistaa. Foorumin voisi kohdentaa lokalisointia ja kenties promotointia varten.

              Tuki ei liene korkealla prioriteettilistalla. MODx:n kohdeyleisö ovat kehittäjät, ja esim. snippettien toiminnan ymmärtäminen vaatii auttamatta englannin kielen taitoa.

              Tuessa voisi olla vain päätaso. Saman tempun voisi tehdä Dokumentaatio, oppaat ja käännökset -osiolle, jonka kolmesta alakohdasta ainoastaan käännökset on herättänyt jonkinasteista kiinnostusta.

              Mitä mieltä? Foorumin pääkäyttäjät varmaan voivat tehdä asialle jotain, jos kauniisti pyydämme. smiley
                • 7923
                • 4,213 Posts
                Nämä kaikki muiden kielien alifoorumit on tehty tarkotuksella saman kaavan mukaan, luulen että ei kovin hyvin uppoa tuo uudelleen järjestäminen yhden kielen kohdalle.. Mutta ei se mitään haittaa vaikka nämä foorumit olisikin olemassa ihan tälläisenään. Tuli vaan mieleen lähinnä tästä topicista, että jos joku katsoo MODx:n tilaa Suomi foorumin perusteella, niin ei saa kovin hyvää kuvaa wink


                  "He can have a lollipop any time he wants to. That's what it means to be a programmer."
                  • 18126
                  • 87 Posts
                  Ah, ok. Niin tosiaan näyttää olevan, kun tarkemmin katsoo. Jostain syystä muistelin nähneeni erilaisiakin järjestyksiä...

                  Toisaalta, eivätpä nuo kaikki muutkaan nyt niin aktiivisia ole. tongue
                    • 18126
                    • 87 Posts
                    Kysympäs vielä tämmöistä asiaa (tässä kaikkein aktiivisimmassa threadissa tongue):

                    Onko selvillä, nimetäänkö MODx jossain vaiheessa uudestaan, vai oliko Tattoo vain työnimi? Tästä ei muistaakseni oikein voinut saada selvää, kun asiaa viimeksi ihmettelin...

                    Tattoo olisi toki tyylikäs nimi, mutta on tämä MODx jo aikalailla tarttunut.

                      • 7923
                      • 4,213 Posts
                      1.0 tulee olemaan MODx, ja se on täysin xPDO päällä pyörivä ja on versioinnit ja työnkulut yms. 1.0 tukee PHP 4:sta ja 5:sta. Tattoo tulee luultavasti sen jälkeen jossain vaiheessa ja tulee olemaan ainoastaan PHP 5 ympäristöä tukeva ja enemmän ns. yrityskäyttöön. Ensiksi 1.0 piti olla jo Tattoo, mutta suunnitelmat on muuttunut ja (onneksi) ainakin 1.0 tulee olemaan vielä MODx.. en tiedä sitten, kun/jos Tattoo tulee, niin jatketaanko MODx:ää vielä rinnalla ja tuleeko Tattoo olemaan kokonaan eri systeemi vai kuinka.. Eli tattoossa ei välttämättä ole snippettejä yms. muita käsitteitä siinä.. Tiedä häntä, tulevaisuus näyttää. smiley Mutta veikkaisin, että Jason haluaisi rakentaa Tattoon ihan omaksi työkaluksi, jolla ei ole riippuvuuksia MODx:ään millään tavoin, jolloin ei tarvitsisi tukea mitään vanhoja juttuja rinnalla.


                        "He can have a lollipop any time he wants to. That's what it means to be a programmer."