We launched new forums in March 2019—join us there. In a hurry for help with your website? Get Help Now!
    • 18126
    • 87 Posts
    Heippa!

    Tämä on lyhennetty käännös, jonka tarkoituksena on antaa yleiskuva foorumin toiminnasta. Foorumilla noudatetaan varsinaisia englanninkielisiä sääntöjä, jotka löytyvät osoitteesta
    http://modxcms.com/forums/index.php/topic,1030.0.html

    Oikealla kielellä
    Suomea puhutaan Suomi-foorumilla, muualla kieli on englanti. Paitsi tietysti Ranska-foorumilla. smiley

    Kokeile hakua ennen kuin kirjoitat:
    http://modxcms.com/forums/index.php?action=search

    Ei loukkaavaa materiaalia
    Internetissä on paikkoja, joissa rivo, säädytön ja loukkaava materiaali hyväksytään. MODx:n foorumi ei kuitenkaan ole yksi näistä paikoista, ja hävyttömyyksiä sisältävät viestit poistetaan. Myöskään sopimattomat kuvat ja linkit eivät tänne kuulu.

    Hyvä käytös
    Toisten henkilöä kohtaan ei saa hyökätä. Sensijaan asioista keskusteleminen ja väitteleminen on sallittua ja erittäin suotavaa. Keskustelussa muistettakoon kuitenkin toisten ajatteleminen ja kunnioittaminen.

    Yksityisyys
    Foorumi on julkinen, joten minkäänlaisten henkilötietojen lähettämistä kannattaa harkita tarkkaan. Näitä ovat mm. nimi, ikä, osoite ja puhelinnumero. Älä myöskään pyydä muita julkistamaan omia henkilötietojaan. Foorumin PM-systeemi (Personal Messages, henkilökohtaiset viestit) soveltuu näiden tietojen vaihtamiseen yksityisesti.

    Tekijänoikeuden alainen materiaali
    Tekijänoikeuden alaista tai toisen omistamaa materiaalia ei ole syytä lähettää keskustelufoorumille. Tällaisissa tapauksissa viestin lähettäjä on yksin vastuussa, eikä MODx:n tiimiä tai sivustoa voida pitää syyllisenä tekijänoikeusrikkomukseen. Moderaattorit poistavat materiaalin, joka katsotaan tekijänoikeuden alaiseksi ja luvatta lähetetyksi.

    Kirjoita selkeästi
    Kaikessa kirjoittamisessa kannattaa pyrkiä selkeyteen, jotta jokainen tajuaa viestin tarkoituksen. Eritoten tämä pätee englanniksi kirjoitettaessa. Lyhyt ja selkeä on yleensä parempi kuin pitkä ja rönsyilevä.

    Ei ristiinpostitusta
    Samaa keskustelua ei pidä lähettää useammalle kuin yhdelle keskustelualueelle, sillä useiden keskustelujen seuraaminen on turhauttavaa ja aikaavievää. Turhat duplikaatit poistetaan.

    MODx:n harkintavalta
    MODx:n tiimillä ja sen nimittämillä foorumin ylläpitäjillä on oikeus poistaa viesti, joka ei liity foorumilla käsiteltävään aiheeseen. Lisäksi MODx:llä on oikeus järjestellä foorumeja siten, että ne parhaiten vastaavat jäsenten enemmistön tarpeita.

    MODx:llä ja nimitetyillä ylläpitäjillä on myös oikeus kieltää ja poistaa keskusteluja, joiden katsotaan rikkovan lakia, hyviä tapoja, tai MODx:n ja muiden oikeuksia, tai jotka ovat haitallisia muille jäsenille tai MODx:n sivustoille. MODx ei voi antaa takeita viestien poiston tai sen aikataulun suhteen. MODx:llä on myös oikeus poistaa foorumijäsenyys sääntörikkomusten takia. MODx ei voi aktiivisesti valvoa kaikkien viestien sisältöä, joten sisällön, hyödyllisyyden tai kattavuuden suhteen ei voida antaa minkäänlaisia takeita. Jokainen viesti on edustaa kirjoittajansa näkökantaa, jolla ei välttämättä ole mitään tekemistä MODx:n kanssa.

    Sopimattomista viesteistä voi ilmoittaa "report to moderator" (ilmoita moderaattorille) -linkin avulla. MODx pyrkii reagoimaan kohtuullisessa ajassa, mutta kannattaa muistaa, että viestien moderoiminen on aikaa vievää käsityötä ja vaatii inhimillistä harkintaa. Viestien poistamisen suhteen ei anneta takeita.

    Jos et ole samaa mieltä foorumin säännöistä, älä rekisteröidy. Muussa tapauksessa: tervetuloa! smiley

    Rekisteröimisen ehtona on totuudenmukaisten käyttäjätietojen antaminen, sääntöjen edellyttämä käyttäytyminen foorumilla, salasanan pitäminen salaisena sekä se, että sivustolla on lupa käyttää ja esittää materiaalia, jota käyttäjä sivustolle lähettää.