We launched new forums in March 2019—join us there. In a hurry for help with your website? Get Help Now!
    • 26033
    • 21 Posts
    Olen yleensä tehnyt blogit käyttäen Wordpressiä, mutta nyt olisi edessä sivusto johon tämä ei sovellu (lue: en osaa säätää sitä tarpeeksi).

    Haluaisinkin kuulla vinkkejä ja neuvoja mitä kannattaa ottaa huomioon blogia rakentaessa. Tähän sivuun olen tutustunut http://wiki.modxcms.com/index.php/Basic_Blog

    Blogi tulee olemaan aika simppeli, lähinnä vain videoita upataan ja niitä kommentoidaan.
      • 16610
      • 634 Posts
      Perusblogin toiminnasta saa kelpo kuvan asentamalla MODx:n asennuspaketin mukana tuleva esimerkkisivusto.

      Jos blogimerkintöjä ei tule tuhansia, blogin toteuttamiseen riittävät mainiosti Ditto (merkintöjen listaus), Reflect (merkintöjen arkistointi) ja Jot (kommentit). Blogimerkintöjen avainsanojen kanssa kannattaa hyödyntää myös ManagerManageria, jossa on oma lisäosansa nimenomaan avainsanojen hallintaan.

      Blogin kasaaminen MODx:llä vaatii siis useamman palikan sovittamista yhteen. Etuna tästä on, että blogin ulkoasun ja toiminnallisuuden saa helposti räätälöityä välille yksinkertainen - täynnä toimintoja. Esim. arkisto, avainsanat ja avainsanapilvi on helppo jättää pois, jos kyse on pelkistetystä blogista. Haittana taasen on se, että "täysiverisen" blogin rakentaminen MODx:llä on työlästä ja osa edistyneemmistä ominaisuuksista on vaikeita toteuttaa (esim. trackbackit)

      Jos etsit enemmän plug-and-play tyylistä ratkaisua blogiksi kannattaa tutustua myös PubKitBlogiin: http://modxcms.com/extras/package/577
        Mikko Lammi, Owner at Maagit
        • 26033
        • 21 Posts
        Alkuun taas heti kiitos vastauksesta!

        En ole kiireen vuoksi kerennyt blogia sen enempää viedä eteenpäin, mutta ihan perusblogi (vai pitäisikö sanoa ennemminkin päiväkirja, jota voi kommentoida) muun sivuston ohelle olisi kyseessä. Onko kokemusta Jot:n kanssa roskaposteista, joita ainakin Wordpresseihin tulee aika paljon jos ei asenna lisäpalikoita..?
          • 16610
          • 634 Posts
          Jotista löytyy oletuksena CAPTCHA, joka estää lähes kaiken roskapostin, ellei kyse ole erittäin suositusta sivustosta, jota vastaan voidaan käyttää CAPTCHAN murtamiseen tarkoitettuja menetelmiä.

          Edistyneempi käyttäjä voi toteuttaa kohtuullisella vaivalla Jotiin on myös muita roskapostin estokeinoja (esim. tavallisille käyttäjille näkymätön valekenttä).

          Niin ja tietysti kommentit voi asettaa oletuksena kokonaan piilotetuiksi ja julkaista kommentit käsin.
            Mikko Lammi, Owner at Maagit