We launched new forums in March 2019—join us there. In a hurry for help with your website? Get Help Now!
    • 10913
    • 66 Posts
    Moi vaan.

    Ajattelin tänne lokalisoidulle osastolle luoda hieman sisältöä verkkokauppojen suhteen. On nimittäin omalla kohdalla kohtalaisen ajankohtainen aihe.

    ModX (Evo) on tällä hetkellä pienessä kuopassa verkkokauppojen suhteen. En oikeastaan yhtään hyvää ratkaisua ole löytänyt. Treasure Chest taitaa olla aika lailla kuollut ja Scottyn seuraava viritys, ModX Warehouse, ei vaikuta valmistuvan piakkoin. KiweeCommerce on ilmeisesti yhtä lailla kuollut kuin TC. Lisäksi ongelma noilla on ollut suomalaisten maksutapojen puute. Tämä nyt on pienin ongelma mutta kuitenkin. ShopKeeper taitaa olla kans yksi vaihtoehto mutta jotenkin vaikuttaa... vajaalta.

    Tässä nyt on tullut tutkittua pari päivää erilaisia ratkaisuja verkkokaupan toteutuksen suhteen. Modx:ää käyttäneenä tietty yksinkertaisuus on haussa joten Zen Cart, osCommerse ja muut järkäleet saavat jäädä. Tällä hetkellä PrestaShop ja Magento vaikuttavat lupaavimmilta. Tosin maksumodulit joutunee kuitenkin tekemään jos ei ostohommiin halua ruveta. Mutta kuten aiemmin mainittu se ei ongelma ole.

    Ihan näin mielenkiinnosta tahtoisinkin tietää, että mitä muut täällä ovat käyttäneet verkkokauppasivustoilla pohjalla? Onko kauppaa integroitu vai pyöriikö se siinä sivussa?

    FoxyCart-tyyppiset muualla pyörivät ratkaisut eivät mahdu tämänhetkiseen ratkaisuun. Ja sama homma on CloverShopin kanssa.
      The sun always shines for tough guys.
      • 7923
      • 4,213 Posts
      Itse en ole verkkokauppaa pystyttänyt, mutta näin yleisenä kommenttina seuraavaa..

      Suurin osa käyttää todennäköisesti Foxy Cart:ia tai jotain omaa sovellusta verkkokaupan hallintaan. MODx:n verkkokauppa moduulit yms on kaikki enemmän tai vähemmän keskeneräisiä. Tosin kyllä niitäkin jotkut käyttää, mutta ovat "joutuneet" huomattavissa määrin muokkaamaan omiin tarpeisiinsa sopivaksi.

      Lähtökohtaisesti voisin sanoa, että jos haluat verkkokaupan MODx:n sisään moduulina yms, niin valmistaudu siihen, että saat koodata sen itse toimimaan. Se ei ole mikään huonoratkaisu, jos koodaus sinulta onnistuu. Kun saat sopivan setupin pyörimään, niin sitä on helppo sitten hyödyntää jatkossa. Toisaalta riippuen verkkokaupan luoteesta, täytyy ottaa huomioon tietoturvat ja siihen liittyvät säädökset maksujen yms luottokorttitietojen osalta, joten tekemistä varmasti löytyy. Jokaisella verkkopankilla kun on omat gateway speksinsä jne. Yksivaihtoehto on Suomen verkkomaksut gatewaynä eri verkkomaksuihin ks tämä viestiketju.

      Foxy Cart:iin tuskin on mitään Suomalaisia verkkopankkeja koodailtu sen kummemmin, joten sen puitteissa se pitäisi luultavasti ostaa heiltä lisätyönä.

      Eli vaihtoehtona minun mielestä on lähinnä joko oman koodaaminen olemassaolevien moduulien perusteella tai erillinen verkkokauppa sovellus. Cube Cartista olen kuullut hyvää joskus, että ulkoasu pitäisi olla kait helposti muokattavissa, joten voi tehdä verkkokaupan layoutin sivuston kaltaiseksi, jolloin saa käyttäjälle illuusion että ollaan vielä samalla sivulla. Mutta taisi olla muistaakseni maksullinen ja ei hajua olemassaolevista gatewaystä.

      Mutta tosiaan.. vähän tällänen keskustelunavaus viesti niille, jolla on oikeasti kokemusta MODx + suomalainen verkkokauppa yhdistelmistä. Itsellä ei ole.


        "He can have a lollipop any time he wants to. That's what it means to be a programmer."
        • 10913
        • 66 Posts
        Olen muutaman verkkomaksumodulin kasannut, joten niiden kanssa pelaaminen ei ole tuntematonta. Salauksen kanssa ei yleensä ongelmaa ole, koska se hoidetaan pankkien päässä. Ja pankit tarjoavat kohtalaisen tarkat rajapintakuvaukset.

        Verkkokauppaa en ainakaan tähän tapaukseen kasaa itse. Tällä hetkellä resurssit eivät vain riitä.

        Suomen Verkkomaksut lienee tällä hetkellä se joka tulevaan kauppaan kasataan. Mielenkiinnolla kuulen muidenkin mielipiteitä.
          The sun always shines for tough guys.
          • 16610
          • 634 Posts
          Olen aikanaan kokeillut TreasureCheastiä ja KiweeCommercea. TreasureCheast oli muutamia pikkuongelmia lukuun ottamatta varsin kehityskelpoinen, mutta sitten sen kehitys jo loppuikin ja suomalaisten pankkien verkkomaksut tietysti myös puuttuvat. KiweeCommercea en saanut kunnolla toimimaan ollenkaan.

          Tällä hetkellä ShopKeeper lienee ainoa toimiva ratkaisu pienen verkkokaupan toteuttamiseksi, jossa on muutamia myytäviä tuotteita. Vakavasti otettavaa verkkokauppaa en kyllä tällä hetkellä lähtisi MODx:llä toteuttamaan, Suomessa siis.

          MODx-ystävällinen FoxyCart-palvelu olisi monessa tapauksessa lähes täydellinen ja erittäin edullinen, mutta suomalaisten pankkien verkkomaksujen saaminen siihen ei niin vain onnistu kuten Doze jo sanoikin.

          Jos juuri nyt olisi pakko lähteä verkkokauppaa toteuttamaan MODx:ään integroituna, niin PrestaShop ajettuna MODx:n moduulina voisi olla tämän hetkisistä ratkaisuista paras.
            Mikko Lammi, Owner at Maagit
            • 7923
            • 4,213 Posts
            ShopKeeperistä tuli versio 0.9 pihalle (klikkaa previous releases linkkiä löytääksesi oikea rellu)

            Tässä uudistuksia (ja linkki support threadiin quotesta):

            Quote from: andchir at Nov 16, 2009, 02:49 PM

            Whats new in Shopkeeper 0.9:
            1. Made extender for Ditto, which allows you to create widgets for additional parameters goods.
            2. Shopping cart works with the disabled in the browser JavaScript (in part).
            3. Now the selected products are stored in the session, but not in a cookie.
            4. Made record count of goods in stock.
            5. Make a pattern (chunks) to the shopping cart. Now almost everything can be changed and customized.
            6. Product price, taking into account the default settings displayed when the page loads.
            7. Made possible to change the price when you change settings without an index plus.
            8. Made possible to integrate with payment systems.
            9. Translated documentation and examples chunk in English (in part).
            10. Fixed known bugs.

            Nyt taitais olla myös jokin rajapinta mihin voi tehdä maksumoduuleita. Tutustumisen arvoinen paketti, jos on verkkokauppaa pykäämässä.


              "He can have a lollipop any time he wants to. That's what it means to be a programmer."