We launched new forums in March 2019—join us there. In a hurry for help with your website? Get Help Now!
    • 7923
    • 4,213 Posts
    Heps,

    En ole kyseistä toteuttamassa, mutta TreasureChestin muuttuessa GPL:ksi tuli mieleen että onko kukaan toteuttanut liittymiä Suomalaisiin verkkopankkeihin?

    Mulla ei ole kokemusta ko. hommasta, enkä tiedä kuinka kannattavaa hommaa se yleensä on. Eikös siinä kauppiaan pidä tehdä tili joka pankkiin, mihin haluaa verkkomaksun toteuttaa, sekä joka maksusta pankki velottaa jotain? Tuntuu suht. kalliilta. Ja lisäksi pitää joka pankkiin ylläpitää rajapintoja mahdollisten muutosten varalta.. Entä onko kukaan tutustunut Suomen Verkkomaksut palveluun? Siinä ilmeisesti tehdään vain yksi soppari Suomen Verkkomaksujen kanssa ja saa yhteydet kaikkiin pankkeihin.. en tiedä tosin senkään kuluista sen kummemmin.

    Kannattaisiko jotain payment gateway:tä värkätä Suomalaisiin verkkopankkeihin noiden puitteissa / onko joku tehnyt jotain asian tiimoilta / onko jollain tarvetta?


      "He can have a lollipop any time he wants to. That's what it means to be a programmer."
      • 16610
      • 634 Posts
      Välitöntä tarvetta ei ole, mutta tulevaisuudessa tarvetta ilmenee aivan varmasti. Erityisesti vähän pienemmille verkkokaupoille TreasureChest olisi varmasti erittäin toimiva ratkaisu.

      Omat kokemuksesi verkkokaupoista rajoittuvat muutaman vuoden taakse osCommerceen ja ZenCarttiin. Silloisista projekteista jäi mieleen, että pankkien perimät palkkiot verkkomaksuista rajoittavat kuitenkin aivan pienimpien verkkokauppojen taloudellista kannattavuutta. Tällä hetkellä pankkien verkkomaksuista perimät hinnat ovat luokkaa 10-17 € / kk / pankki + 0,34-0,35 € / maksu + mahdolliset käyttöönottomaksut. Tarkemmat tiedot tästä.

      Suomen Verkkomaksut onkin itselleni uusi tuttavuus. Kiitos linkistä, tässähän voisi jopa olla ideaa.

        Mikko Lammi, Owner at Maagit
        • 7923
        • 4,213 Posts
        Jeps, TreasureChestiin ei olisi varmaan kovin kummallinen juttu tehdä tukea myös Suomen Verkkomaksuille, jonka kautta saisi sitten lähes kaikkien pankkien verkkomaksut toimimaan.. Mutta itselläni ei myöskään ole tarvetta, ainakaan juuri nyt.. palataan asiaan mahdollisesti tulevaisuudessa. Ainakin Suomen Verkkomaksujen demojen mukaan kulut yrittäjälle olisivat huomattavasti pienemmät. Itse en hirveesti pidä siitä, että maksua suorittaessa täytyy asiakkaan välillä siirtyä suomen verkkomaksujen sivuille, joissa niiden logot yms.. mutta onhan se ymmärrettävää, että haluavat mainostaa itseään myös sitä kautta. Tuollainen hyppiminen eri sivustoille maksuvaiheessa voi olla vaan asiakkaan näkökulmasta hieman kummallista ja mahdollisesti rajoittaa palvelun käyttämistä sellasilta, jotka eivät ole juurikaan netissä kaupoissa asioineet. Parempi olisi, että siirtyisi suoraan nettipankkiin omasta kaupasta.


          "He can have a lollipop any time he wants to. That's what it means to be a programmer."
          • 16610
          • 634 Posts
          Katsoin demon ja ihan hyvältähän tuo vaikuttaa. Sopinee mainiosti juuri pienemmille verkkokaupoille edullisempien kustannuksiensa ja helpomman käyttöönoton takia.

          Hyppääminen Suomen Verkkomaksujen sivuille kesken maksuprosessin on tosiaan vähän arveluttavaa. Ehkä tuon voisi saada jotenkin sujuvammaksi laittamalla Suomen Verkkomaksuihin menevän sivun aukeamaan esim. Thickboxiin tai muuhun vastaavaan "popup-ikkunaan".
            Mikko Lammi, Owner at Maagit
            • 7923
            • 4,213 Posts
            Jep, sillä tavalla TreasureChest toimiikin.. Checkout vaiheessa Paypal ikkunat aukeaa thickboxissa tai vastaavassa.. en ole tarkkaan katsonut mitä skriptiä TreasureChest käyttää.

            Toinen mikä Suomen Verkkomaksuja käyttäessä on, että ilmeisesti ei saa laittaa pankkien logoja oman verkkokaupan sivuille, koska ei ole tehnyt sopimuksia pankkien kanssa. Jos käyttää graafista maksu painiketta, niin on pakko käyttää Suomen Verkkomaksujen tarjoamaa (rumaa) painikekuvaa. Verkkokaupan toimitusehtoihin on lisättävä tälläinen kappale. Sitten niillä on valmis kuva, jolla voi esittää mitkä maksutavat hyväksytään, mutta toivottavasti tuo ei ole pakollista olla sivuilla. http://www.verkkomaksut.fi/index.php?id=41


              "He can have a lollipop any time he wants to. That's what it means to be a programmer."
              • 10913
              • 66 Posts
              Yksi verkkomaksumoduuli on tullut toteutettua Clovershopiin. Ei varmaan kovin paljon erilaisempaa moisen tekeminen olisi tuohon Treasure Chestiin. Mielenkiintoinen lisä tuo kuitenkin on.

              Tuo Suomen Verkkomaksut oli myös mielenkiintoisen oloinen uusi tuttavuus. Mitenkähän lie, paljonkohan sekoittaa asiakkaita, jotka odottavat näkevänsä tutun pankin maksupainikkeen? Suomen Verkkomaksujen luulisi tarjoavan myös jonkin sortin rajapinnan, jonka avulla asiakas ei "siirtyisi" käytössä olevan verkkokaupan sisältä muualle, kuin pankkiin.

              Tuon painikkeen muotoilu olisi hyvä saada aina kunkin kaupan ulkonäön mukaiseksi. Pankkien napit ymmärtää, ettei niitä voi kauheasti muutella, mutta pelkkää "Maksa tästä"-nappia voisi kuvitella saavan muokata.
                The sun always shines for tough guys.
                • 7923
                • 4,213 Posts
                Quote from: Glen at May 10, 2008, 12:46 PM

                Mitenkähän lie, paljonkohan sekoittaa asiakkaita, jotka odottavat näkevänsä tutun pankin maksupainikkeen?
                Ei varmaan paljoa se sekottaisi, että ei ole pankin logoa maksupainikkeena, sillä sehän on heti kun klikkaa sitä "maksa tästä" painiketta ja jos itse tekisin kaupan, niin tekisin ilman muuta checkout prosessiin viimeiseksi stepiksi vaikka radio button maksutapa valinnan, että 1. "Verkkopankki / Luottokortti" (ja johonkin seliteteksti, mitkä pankit / luottokortit käy) 2. "Tilisiirto", 3. "Nouto".. jne. Sitten vain Jatka painike, jolla siirtyisi Suomen Vekkomaksujen sivulle, jos ensimmäinen vaihtoehto oli valittu. (tai siis avaisi sen thickboxiin)

                Quote from: Glen at May 10, 2008, 12:46 PM

                Suomen Verkkomaksujen luulisi tarjoavan myös jonkin sortin rajapinnan, jonka avulla asiakas ei "siirtyisi" käytössä olevan verkkokaupan sisältä muualle, kuin pankkiin.
                Ei tarjoa ei.. ja voi olla että ei ole edes mahdollista, kun käytännössähän se menee niin, että Suomen Verkkomaksut ostaa siinä maksettaessa sen saatavan siltä verkkokauppaa pyörittävältä yritykseltä ja itseasiassa asiakas maksaa sen rahan sitten Suomen Verkkomaksuille. Siitä on ilmoitus tuolla sivulla, jolla pankkipainikkeetkin ovat. Tuo on sellainen mikä voi maksajasta tuntua oudolta ja ihmettelee, että millekkä firmalle tässä ollaankaan nyt rahaa lähettämässä. En tiedä tosiaan, että olisiko se laillisesti ja käytännössä mahdollista Suomen Verkkomaksujen tarjota rajapintaa, josta menisi suoraan verkkopankkiin, mutta kiva olis sellanen kyllä olla. Veikkaan että ei koskaan tule.

                Ja niitä pankkien painikkeitahan ei ole tosiaan mahdollista saada laillisesti sinne oman verkkokaupan sivuille, koska tuossa ei tehdä sompimusta kyseisten pankkien kanssa, vaan Suomen Verkkomaksun (jolla ei myöskään ole oikeutta jakaa logoja eteenpäin).

                Quote from: Glen at May 10, 2008, 12:46 PM

                Tuon painikkeen muotoilu olisi hyvä saada aina kunkin kaupan ulkonäön mukaiseksi. Pankkien napit ymmärtää, ettei niitä voi kauheasti muutella, mutta pelkkää "Maksa tästä"-nappia voisi kuvitella saavan muokata.
                Sama tässä, että ei onnistu. Kokoa saa muuttaa, mutta ulkonäköä ei.. se lukee heidän sopimuksissaan. Mutta eipä tuosta olisi tosiaan haittaa, kun tekisi sen niin ku kuvailin yllä. Toisaalta en tiedä, josko erityisluvan siihen saisi neuvoteltua tilauskohtaisesti, mutta heidän sopimusehdoissa oli kuitenkin tiukat rajat "maksa tästä" napin ulkoasuun ja muokkaukseen.

                Tilasin muuten tuolta Suomen Verkkomaksuilta hinnastonkin.. siinä tuli mukana sellainen esittelypaketti ja säännöt yms. Siinä on kaksi pakettia myytävänä, toisessa on kaikki maksutavat: 349e avausmaksu, 69e kuukausimaksu ja 0,35e provisio/maksu. Toisessa 4 valittua maksutapaa: 279e avausmaksu, 48e kuukausimaksu ja 0,36e provisio/maksu. Ei pahan hintaista mielestäni, kun yhteydet lähes kaikkiin pankkeihin.. Sivuillaan sanovat, että hinnasto on asiakaskohtainen, mutta kovin geneeriseltä tuo hinnasto PDF ainakin näytti, kuten myös kaikki muukin sisältä palvelun "esittely" mailissa. Voi olla, että riippuen yrityksen toimialasta ja maksujen määrästä (esim. pieniä maksuja todella usein tjs.), voidaan hinnasto neuvotella paremmin sopivaksi, veikkaisin..


                  "He can have a lollipop any time he wants to. That's what it means to be a programmer."
                  • 16935
                  • 1 Posts
                  Hei Kaikki

                  Huomasin tämän keskustelun ja ajattelin oikaista ja varmentaa muutamaa palveluamme koskevaa asiaa.

                  Kuten Doze mainitsikin, emme voi tarjota palvelua ilman tuota maksutavan valintasivua. Laki velvoittaa kertomaan juuri tuosta laskujen ostosta yksiselitteisen selvästi ja ainoa tapa tehdä tämä on kertoa siitä mainitulla sivulla. Maksutavan valintasivua muuten voidaan muokata kauppakohtaisesti mm. yrityksen logon ja värien osalta, joten tämä vähän helpottaa "outoutta" kuluttajan näkökulmasta. Toinen mikä asiaan vaikuttaa on verkkokaupan toimitusehdot, kun sielläkin palvelusta pitää mainita.

                  Maksa tästä napin lisäksi olemme julkaisseet erillisen "logopalkin", jota voidaan käyttää kaupan etusivulla kertomassa kaupassa tarjolla olevista maksutavoista sekä Maksa tästä -napin tilalla. Tämä logopalkki muuttuu automaattisesti sen mukaan mitä maksutapoja verkkokaupassa on käytössä, joten kauppakohtaisesta muokkaamisesta ei tarvitse huolehtia. Riittää kun sen liittää ohjelmistoon kerran.

                  Kehitysterveisin,
                  Lennu Keinänen
                  Suomen Verkkomaksut Oy