We launched new forums in March 2019—join us there. In a hurry for help with your website? Get Help Now!
  • От седмица-две е на хоризонта официалният уеб-сайта на един от най-модерните и нови медицински центрове в пъпа на София:
    www.polimedad.com
    ще се радвам за критики smiley без похвали laugh
      palma non sine pulvere
      • 36678
      • 152 Posts
      Трудно се намират кусури на сайта и се налагаше дори леко напъване. Има доста положителни черти, но щом държиш(без да си питам говоря на "ти) няма да ги спомена
      1. Горе по менюто бутончетата(над флаша) без значение от формата им са на правоъгълни отсекчета и понякога посочвайки в края(ъгълчета) съседен бутон светва. Иначе си е по-голяма играчка разбира се.
      2. На места кодът може да бъде олекотен с CSS стилът добавяне на разни фрагменти.
      3. Бих преместил бутончето изпрати(Абонамент) да е под Гласувай и Резултати на една линия или посредата. Би ми било интересно как стои.

      Има и други дребни детайли по кода и дизайно които бих пипнал, но все пак те са спорни. Поздравявам те за мекият свеж дизайн ти и красиво вплетаната галерия от снимки.
        Multylingo 1.0 alpha (snippet + plugin) - For creation a full-featured multilingual site with MODx Evo
        My sites:
        Мисли, интересни мисли
      • Привет,

        чувствай се абсолютно комфортно, като ми говориш на "ти", че в повечето случаи чуя ли да ми говорят на "Вие" и се оглеждам да не съм се раздвоил.

        Искам да ти благодаря за критиката, която взимам изцяло под внимание!

        • Относно CSS - да факт, е че мога да го олекотя поне с 10% и знам къде са тези места - навярно ще го направя при първа възможност.
        • Бутоните горе минават отново през CSS (не е ползван "дарвенисткия" подход с JS), което не предлега същия комфорт за позициониране и контролиране на ефекта, но съм съгласен че може да се поиграе още мъничко за да застанат на местата си - макар на дали някой потребител се цели точно в краищата на бутончетата smiley
          (по принцип и самата идея да са картинки не е най-удачно (от към юзабилити кръгла нула), но уви това ми се стори подходящо - за момента)


        • тези дни ми прави впечетление, че флаш-анимацията не е центрирана и това ще фиксна.
        • имам дребни разминавания в IE 8, които не бързам да фиксна
        • дразни ме и това, че не всички страници "светват в зелено", когато чеквам през валидатора - ала, грешките, които плюе са смешни и трябва да поиграя и за тях.

        ще се радвам за още критика, че тя ме кара да се чувствам развиващ се.
          palma non sine pulvere
          • 36678
          • 152 Posts
          В http://polimedad.com/mamologia си стои самотно надписчето долу Галерия, а такава няма tongue
          Другото освен разни бърканици по кода, но най-вече бих "покрил" имейлите, че така са си идеални за спамботовете които си обикалят.
          Бих сложил форма за връзка от сайта насочвайки чрез него към различни отделения или лекари.
          Но разбира се това си мои разсъждения по картинка. laugh
            Multylingo 1.0 alpha (snippet + plugin) - For creation a full-featured multilingual site with MODx Evo
            My sites:
            Мисли, интересни мисли
          • дай рефреш на мамологията  tongue само да не се откажеш от женските гърди, като видиш снимките smiley
            (бях забравил да сложа снипета за галерията, но вече е наред)

            мейловете не ме притесняват - за сега. Разчитам на хостинговия спам протектор, който за сега не е изпускал масови атаки, но има резон и то сериозен да се замисля да ползвам някой кодер за изписването на мейлвоете или да ги пускам, като картинки (за това мисля, че имам някъде снипет, който бяхме правили)

            Относно формата за обратна връзка - нямаш си идея колко съм мрънкал, че трябва да има подобно нещо за директен контакт, уви едвам ги накарха да дадът кратка автобиография - много са консервативни от тая гледна точка.
            Може и да ти направи впечетление, че в самото странично меню има не повече от 5-6 отделения, а като влезеш в график имаш над 15 отделения...познай защо няма инфо за тях smiley
              palma non sine pulvere
              • 36678
              • 152 Posts
              дай рефреш на мамологията Tongue само да не се откажеш от женските гърди, като видиш снимките Smiley
              (бях забравил да сложа снипета за галерията, но вече е наред)
              Еми не съм толкова гнуслив.
              Може и да ти направи впечетление, че в самото странично менщ има не повече от 5-6 отделения, а като влезеш в график имаш над 15 отделения...познай защо няма инфо за тях Smiley
              Иначе да Досиетата Х. Истината е някъде там...Иначе перфектно съм наясно, че понякога се крият все едно ще ги издирват и ще ги убиват. Наскоро и аз имах подобни случки с една фирма при което оставихме тази част за един по-късен етап.
              Има такива които жадуват да се покажат и такива които се крият..
              За мейлите, аз съм с кодерче и покрай кодирането кодирам и малко текст около тях и то стане по-забавно,че и отсрещната страна не спи и е хванала този пиниз, а то може да се нагласи да сменя кодова таблица... Радвам се, че влиза малко спам, но попаднеш ли веднъж в листите спамърските е сладко, но дори и това да се достигне има елегантни решения като прекарването през пощенски портали или корпоративни системи за това(но те определено не са по джоба на всеки).
              За картинките... Великият мързел и потребителите които ползват сайта и не им се преписва...
              Ако виждаш зор при кодирането свиркай да давам едно рамо на лично съобщение например, но и при добро търсене гугул е отзивчив.
                Multylingo 1.0 alpha (snippet + plugin) - For creation a full-featured multilingual site with MODx Evo
                My sites:
                Мисли, интересни мисли
              • Quote from: Vassil at Apr 08, 2009, 09:19 PM

                3. Бих преместил бутончето изпрати(Абонамент) да е под Гласувай и Резултати на една линия или посредата. Би ми било интересно как стои.

                опитах да е центрирано под горните два, но не ми харесва и сега е позициониран вдясно и смятам, че стои по-елегантно.
                благодаря

                P.S. вече всяка една страничка към сайта е валидирана, както за CSS така и за xHTML.
                Като през уикенда си играх и оптимизирах CSS с цели 14,7 % и си мисля, че дори може още малко да се бутне, но ще го реализирам в следващия промеждутък свободно време.
                  palma non sine pulvere
                  • 36678
                  • 152 Posts
                  Другото което е лека играчка заради използването на готовите ресурси на МОДx е да сложа където има скриптове на отделни js файлове. Това определено би дало до някаква степен по-добра работа на търсещите машини и по-бързо било с малко зареждане на сайта.
                  Определено си поработил върху CSS-а, но както каза няма лошо да се пипне още малко.
                  От тагчето <meta name="Revisit-After" content="1 days" /> oсобен смисъл няма, просто защото за повечето търсещи машини е без значение. То е подобно на настройките на друго място до каква степен да обхожда. Би било взето впредвид ако настройките са да забави това обхождане. Ясно е какво кара последните да идват още и още - новата информация също е един вид катализатор и в това ако се замислим има логика. Другото са линкове към сайта. Има още дребни SEO трикчета които могат да се използват и да се подобри SEO-то, но като цяло си си поиграл. Има неща които бих много орязал което би спестило голям процент от кода (не се отнасят до js или CSS) макар, че и там има какво още да се направи. За последните неща бих ти ги споделил ако пожелаеш на лично съобщение само защото всеки си пази тайните, а в случая просто защото помогна повече отколкото трябваше при мен мога да наруша и аз от моя страна до някаква степен тайните си пък ти си преценяваш до каква степен да ги използваш.
                    Multylingo 1.0 alpha (snippet + plugin) - For creation a full-featured multilingual site with MODx Evo
                    My sites:
                    Мисли, интересни мисли