We launched new forums in March 2019—join us there. In a hurry for help with your website? Get Help Now!
    • 36678
    • 152 Posts
    Здравейте, системата е страхота. Интересуваме може ли да се мигрира от Joomla към ModX. И ако да, как освен по метода copy->paste?
      Multylingo 1.0 alpha (snippet + plugin) - For creation a full-featured multilingual site with MODx Evo
      My sites:
      Мисли, интересни мисли
      • 17750
      • 78 Posts
      Quote from: sykrateno at Jan 10, 2008, 11:33 AM

      Здравейте, системата е страхота. Интересуваме може ли да се мигрира от Joomla към ModX. И ако да, как освен по метода copy->paste?

      Привет! Принципите на представяне на съдържанието са различни. Защо не пробваш чрез инсталация на MODx, интегриране на SMF и мисля че SMF имаха tool за миграция от joomla...
        • 36678
        • 152 Posts
        Обаче аз искам да мигрирам към MODx-a а не към SMF. Може да си прав ще опитам иначе ще видя варианта с преправяне на табличките в MySQL-a както предложиха в англоезичният форум.
          Multylingo 1.0 alpha (snippet + plugin) - For creation a full-featured multilingual site with MODx Evo
          My sites:
          Мисли, интересни мисли
          • 17750
          • 78 Posts
          Да де smiley Прочетох отговора на Дейвид, но по се вързва "gap"-а за останалите CMS smiley

          Не искам да откриваш "топлата вода", ако ми беше известен начин - веднага да съм ти го казал.

          Принципа на joomla е същият като на нюковете - портална система в която има строго обособени блокове и модули...

          Въпреки, че и тук има понятие "модул", то концепцията е друга.

          С прехвърляне на таблиците става, но трябва да се прехвърли и основния код, управляващ съответните модули или блокове в снипети, барабар /изв. за турцизма, ама е точен/ с всички бъгове и от там да се грижиш за всяка промяна адекватно да сменяш кода в снипетите...

          Стопирал съм в Информатор много полезни неща, не че няма начин как да работят в MODx, просто в момента им търся нужната алтернатива. Някои неща могат лесно да бъдат преобразувани, но за други просто иска тотална преработка. Най-готиното от всичко е, че като намяташ кода в съответните структури, не чакаш кой ще те хакне и от къде...

          За сега мога да говоря обстойно за това как да си направиш базата - основота - многоезична, че какво ли не пробвах, но се надявам скоро да пусна в "стъпките" и идеята за Дито /само време да достигне/ - това е страхотен инструмент, с невероятни качества... и е едно от най-гениалните хрумвания за управление на съдържанието!

          Определено, ако избереш вариант, с интеграция в SMF, ще имаш съдържанието от Joomla в някакъв формат, но за да ползваш пълният потенциал на MODx за да управляваш това съдържание, ще е необходимо много повече... С каквото мога, ще помогна!
            • 36678
            • 152 Posts
            Ако трябваше да избирам аз при правене на CMS бих хвърлил усилия не по инструменти за миграция, а по системата. Всеки ден аз имам един страх. Дали хостингът на който съм няма да ми кажат, че имам 3 дни да избирам горен план или местене на друго място.
            Joomla е като windows-а товареща сървъра много. Тия дни излезе новата им версия която постигна едва сега това което Мод-а има от много време - чист подлежащ на валидация код. Аз още се имам да се уча на MODx някои неща успявам да ги направя, други още са в процес на изясняване. Показателно е, че в секция сигурност не бъка от мнения за озверели хора с хакнати сайтове...
            Радва ме свободата която имам да избирам това да го има тук, това да го няма там. Имаше го и при Joomla, но тук можеш да модулираш повече елементи. За Дито аз успях да разчовъркам някои неща. За момента ми е проблем да направя цялостна карта на сайта(не google site map). Интересува ме и още един въпрос от чисто любопитство. Дали мога да подредя връзките на документите чрез Дито да са на повече от една колона в страницата. И втората страница да има по нормален адрес (не domain.com/ddd=?дърабъра, а domain.com/ddd-stranica_2 )
            Сега накратко за мен. Подържам активно основно 2 сайта които са под Joomla. Единият ми е личния (500-600 идентични на ден с нарастване). който и мисля да местя на MOD.x Този сайт е с phpBB - тежко, незащитено и с ужасни адреси, но се действа на заварено положение заради търсачките. Бях преди на Mambo после беше ъпдейти за нестабилност, хакове, SQL инжекции, сложност за SEF адресите. Преди MODx системата ми се видя много сложна и зарязах. Ама се разбра колко "нетовареща" е Joomla колко "защитена" е. Последното което ме ядоса в Joomla е преминаването към UTF-8. Е не искам UTF-8 искам си бг кодировката защото сайта ми е едноезичен!
            RSS-ите макар да не се позлват от мен, вече може да се промени. Защото MODx ти дава възможност да избираш кои точно неща да се слагат там, без допълнително "мазане".
            Това са част от причините да избера да се занимавам с MODx защото аз искам да получа не повече и не по-малко от това което искам. За първи път пиша в англоезични форуми. Английския ми е ужасен, но хората са толерантни и помагат бързо. Здраво четене си е, но аз виждам, че има защо. Не са надути и превзети самозабравили се богове. Не са хора които казват ние сме най-великите с най-великата система другите са глупаци за които не бива дори да се споменава, но се вижда, че системата е велика.
            Не споменавам адресите си, за да не превръщам форума в поле за реклама, те са на друга система за управление на съдържанието, а и немалко се излагам с английския laugh, което е кофти за лицето на България пред света. Дано се развива системата и да не се намерят пролуки в които да се дълбае от хакерчета които си нямат друга работа. Имам какво още да споделя от опита си с "другата" система която ще слагам пак на друг сайт (не съм разучил достатъчно мод-а embarrassed), но и така мнението ми стана много дълго.
              Multylingo 1.0 alpha (snippet + plugin) - For creation a full-featured multilingual site with MODx Evo
              My sites:
              Мисли, интересни мисли