Здравейте, аз съм на още етап учене и затова е много подходяща стъпка да пиша по темата увод

.
До момента съм разгледал много други системи (CMS-и) . Drupal, Joomla/Mambo, Limbo, Simplecms... И аз вдигнах ръце от това какво представляват. Или имат едно и нямат друго, или са тежки или нестабилни или без подржъка или без капчица SEO. Ще ви споделя горчивия си опит накратко. И аз исках да правя система...
Все още (в настоящият момент) съм притежател на Joomla. Смея да кажа, че я разучих задоволително (дълго време следене и ровене) и видях нейните недостатъци. Това което е даденост при MODx за красивите адреси там се постига, чрез допълнително товарене на една поначало тежка система. Не един е изревал от това, че са го накарали да смени хостинг план за да подържа "лукса" Joomla. Аз съм минималист в това отношение, нищо повече от това което искам (защо ми е нещо което не ми трябва за проекта).Следя MODx от много дълго време но едва тези последни седмици се престраших и разбрах какво богатство е. Разбирам какво значи наистина свобода да избирам какво да сложа и какво не (Joomla-та в това отношение е като Windows). Виждам колко е добра от гледна точка на сигурност (много съм треперил при Joomla вярвате или не за това). Там бяха SQL инжекции, бъгове и прочие, бяха преправяния на файлове за да изглеждат нещата както искам от гледна точка на SEO. Със всяко изминало научено нещо се убеждавам, че тази система крие нови и неподозирани възможности които да направят нещата по креативни и многообразни.
Макар и в началото трудно аз навлизам малко по малко и виждам, дори едва на върха на айсберга, че с това приложение може да се правят чудеса. Вече успях да постигна някои неща в тестовата за мен фаза и надявам се до края на месеца да съм навлязъл и да почна да местя нещата от старата система на новата.