We launched new forums in March 2019—join us there. In a hurry for help with your website? Get Help Now!
    • 53298
    • 2 Posts
    İyi günler arkadaşlar,
    Google Translate uygulamasını kullanarak MODX Revolution 2.5.4-pl sürümünün bütün dil dosyalarını türkçeye dönüştürdüm. Ardından hepsini inceleyip oluşan yazılımsal hataları giderdim. Son olarak çalışıp çalışmadıklarını test edip bir kaç ufak düzenleme daha yaptıktan sonra sizlerle paylaşmak istedim.
    Bu dil dosyaları üzerinde 7 - 10 saat arasında bir çalışma yaptım. Bu yüzden sizlerle paylaşmak beni çok mutlu ediyor. Dil dosyaları üzerinde bazı gözden kaçan hatalar mevcut. Bu yüzden profosyonel kullanım için yeniden gözden geçirilmeleri gerekmektedir. Fakat modx sistemini öğrenmek ve bazı ufak şeyler test etmek için gayet yeterli bir dil dosyasıdır.
    Googlenin yeni Translate algoritması sayesinde uygulama türkçeye neredeyse birebir çevrildi. Dil dosyaları yaklaşık olarak %98 oranında hatasız olarak çevrilmiştir. Sadece "[[+permissions]]" şeklinde olan MODx özel kodlarının bir kaçı da türkçeye çevrildiği için ekranda göze çarpan ufak çeviri hataları da mevcut.
    Bu uygulamanın bir çok dilde tam çevirisinin olmasına rağmen Web uygulamaları konusunda çok meraklı olan türkler için bir türkçe çevirisi mevcut değildi. Bu şekilde bende türkçe dil dosyası oluşturma akımını başlatmış oluyorum. İleride siz de daha doğru ve profosyonel türkçe çeviriler paylaşırsanız çok güzel bir katılım yapmış olursuz.
    Dildosyalarını arşiv şeklinde ekte gönderdim. Nasıl uygulamanıza yüklemeniz gerektiğini arşivin içindeki benioku.txt dosyasında belirttim.
    iyi çalışmlar

    Resimars.net - ResimArs Resim Galerisi
      • 53298
      • 2 Posts
      tr_lexicon.zip adlı dosyayı indirebilmek için sanarım modx foruma (yani bu siteye) üye olup oturum açmanız gerekmektedir. Forumda oturum açmayınca dosyanın linki sayfada görünmüyor.

      Dil dosyasının adresi: https://forums.modx.com/attachment/download?file=11313