We launched new forums in March 2019—join us there. In a hurry for help with your website? Get Help Now!
    • 53012
    • 2 Posts
    Здравейте хорица.

    Гледам от доста време никой не споделя ни драска нещо, та реших да го сторя аз за да проверя дали има някой, който все още да следи темата и писанията в нея.

    От няколко месеца се любувам на ModX прелестите и красотите и реших да започна едно малко пътешествие в страната на шаблонизацията и изграждането на що-годе комплексен сайт под тази платформа, като пътьом споделям нещата, които са необходими стъпка по стъпка за да се постигне крайния резултат.

    Имайки предвид, че съм начинаещ в програмирането (което не се изисква в големи количества при работа с CMS-а за мое щастие) няма да съм далече от истината, ако кажа, че ще има трудни точки за мен самия.

    Бих се радвал ако някой се включва със съвети, критики, мнения, трикове и всичко останало за да можем да изградим един разумен и качествен пример кое как става и защо. Изгледах доста клипчета в Ютуб и всички останали медии и се учудих, че най-силни за момента са братушките, сякаш те са писали ModX. Всичко би било чудесно, но повечето теми дето се демонстрира как да се оформят и превърнат в чист функционал са или онлайн магазин или блог.

    Като идея за разработката планирам да използвам този шаблон: http://wrapbootstrap.com/preview/WB07P1G84 , който вече съм си закупил (съвсем легално wink ) и мисля да се уча на него.

    Идеята ми е да се обхване цялостното изграждане - от момента на инсталация до "ключ", след което всеки ще може да има един добър пример под ръка, ако има нужда/желание да превърне друг подобен шаблон в проект.

    Умишлено избрах по-комплексен шаблон, за да може да се обхванат повечко модули и всякакви необходими подходи, та ще се радвам ако някой от знаещите и можещите споделя своето мнение.

    Ами това е за момента, интересно ми е дали има смисъл да си "губим времето в това" или разделът е заспал 100 годишен сън и няма нужда да се вдига много шум smiley
      • 53012
      • 2 Posts
      Само да допълня, че технически голяма част от шаблона е вече готова. В момента се боря с търсачката, която би следвало да има падащо меню с няколко листнати подкатегории, както и да указва дали статията има прикачена картинка или видео. Не знам дали има много смисъл в това, но поне е начин да се покажат нещата кое как се прави, а останалото ще може да се променя според критериите по аналогичен начин.

      Тъй като шаблонът е за know-how споделяне, та си мисля, че би било добре да има възможност посетителя да филтрира публикациите с видео или снимки пред тези с чист текст. Не е проблем да се премахнат ако някой мисли, че това не е нужно, стига да се стигне до лесен и удобен начин да се филтрират публикациите за да може бързо и лесно да се стигне до необходимото съдържание.

      Пак казвам, не съм професионалист, та ако нещо куца откъм логика, подход и всичко останало, свиркайте смело и безотговорно!
        • 36678
        • 152 Posts
        Добре дошъл.
        В секцията се пише наистина малко защото сме и малко хора. Вярно е че що се отнася до MODX Evolution се поддържа предимно от руснаците защото създателите му предимно се грижат за Revolution облака им и евентуално следващата версия.
        Една идея така която ми идва набързо и като за без пари :j. Освен търсачката можеш да спомогнеш с категории и най-вече тагове и спрямо тях да ги групира особено при предимно видео съдържание в сайта ти.
          Multylingo 1.0 alpha (snippet + plugin) - For creation a full-featured multilingual site with MODx Evo
          My sites:
          Мисли, интересни мисли
          • 46309
          • 79 Posts
          Здравей и добре дошъл и от мен smiley

          Както Васил спомена в предния пост, в секцията се пише малко, защото сме малко хора. Но това не трябва да те отчайва. Ако имаш въпроси - задавай ги тук и когато можем и с каквото можем ще помагаме. Дори и да няма кой да ти отговори тук, без притеснения може да задаваш въпроси в някои от главните секции във форума. Там при правилно зададен и обяснен въпрос ще ти отговорят със сигурност smiley

          Отделно може и да се похвалиш с крайния резултат.

          Ами наслука в начинанията да ти пожелая и пиши, ако има нещо.
            peace&love / bike&ride