We launched new forums in March 2019—join us there. In a hurry for help with your website? Get Help Now!
  • 36678
  • 152 Posts
  Със оглед промените в дизайна на сайта и конкретно новата линия на създателите на MODX настъпвиха промени. Линкът за свалянето на актуална версия на Evolution става все по-трудно намираем. Имаше дискусия на https://github.com/modxcms/evolution/issues/866 за това. Та въпросите ми се въртят около това.и за мен представлява интерес как вървят нещата в българската част от форума (било малка или голяма както коментирахме в друга тема).
  1.Създавате ли нови проекти на MODX Evolution?
  2.Поддържате ли стари такива?
  3.Ако сте отговорили утвърдително на 2. Планувате ли да преминете към Revolution(или производни).
  4.Тествали ли сте някое от разклоненията/клоновете на системата (например на руснаци или японци)?
   Multylingo 1.0 alpha (snippet + plugin) - For creation a full-featured multilingual site with MODx Evo
   My sites:
   Мисли, интересни мисли
   • 46309
   • 79 Posts
   Аз ползвам Revolution версията. Не съм пробвал Evolution-а как е. Когато започвах да използвам MODX преди няколко години, се чудех, коя от двете версии да избера и се спрях на Revo-то.

   Като цяло се оказва, че при Revolution поддръжката е по-добра и повечето усилия на разработчиците са насочени към нея. Дори бях чел, че Evo не се поддържа официално и се разчита на въпросните руснаци и др. Засичал съм отзиви, че Evo има някои хубави страни спрямо Revo, но не мога да цитирам в момента подробности smiley

   Според мен, ако някой тепърва започва с MODX е добре да се насочи към Revolution поради изброените горе и други причини в полза на нея.
    peace&love / bike&ride
   • Last Of The Romans Reply #3, 7 years, 4 months ago
    Имам няколко проекта на Evolution, например http://www.polimedad.com/ smiley и още 3-4 - не ги мигрираме, защото клиента не иска smiley Но това са динозаври - нищо ново, когато полчваме MODx не се вдига на рзлично от Revo
     palma non sine pulvere
    • Last Of The Romans Reply #4, 7 years, 4 months ago
     Deyan, този ти проект ме кефи: http://deyand.com/maya.html
      palma non sine pulvere
      • 36678
      • 152 Posts
      От проектите които стоят на MODX предимно разчитам на Evo (макар да хвърлям едно око и на по-голямото му братче), но съм си с почти изцяло мои снипети и plugin-и. Разбира се и тук там някое и друго хакче подкрепена с моя кеш система. Проблема е че и Revo и Evo макар и интересни като идея имат код доста назад спрямо съвременните стандарти (това си има предимства и недостатъци). Ще чакам за следващото, а до тогава за мен везните са наклонени към Evo защото е сравнително по-бърз, а нещата които искам бързо ги вдигам и на него. И да, проекта на Deyan и на мен ми харесва.
       Multylingo 1.0 alpha (snippet + plugin) - For creation a full-featured multilingual site with MODx Evo
       My sites:
       Мисли, интересни мисли
       • 46309
       • 79 Posts
       Мерси за положителните отзиви относно проекта. Радвам се, че ви е харесал, въпреки, че е правен на Revolution smiley
       Той всъщност не е мой, а на приятелка, която го е направила набързо като функционалност, аз само съм пипал тук там по стилизацията.
        peace&love / bike&ride
        • 53359
        • 1 Posts