<![CDATA[ Localhost Testing Setup: Installing Modx on laptop - MODX Community Forums]]> https://forums.modx.com/thread/?thread=15513 <![CDATA[Re: Localhost Testing Setup: Installing Modx on laptop]]> https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=5#dis-post-83558 bunk58 Aug 14, 2011, 08:10 AM https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=5#dis-post-83558 <![CDATA[Re: Localhost Testing Setup: Installing Modx on laptop]]> https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=5#dis-post-83557
The manager is working fine now but when I add a new template it treats my html like php and escapes all my quotes like so:

<img src=\"http://localhost/assets/templates/standard/img/logo_small.jpg\" width=\"90\" height=\"90\" />

When I close and open the template they have multiplied x 3 e.g.
height=\\\"90\\\"

Any ideas on this one?
My localhost is running on uniserver.

Many thanks]]>
wozinuk Aug 14, 2011, 05:23 AM https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=5#dis-post-83557
<![CDATA[Re: Localhost Testing Setup: Installing Modx on laptop]]> https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=5#dis-post-83556
Works a treat now - many thanks!]]>
wozinuk Aug 14, 2011, 04:42 AM https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=5#dis-post-83556
<![CDATA[Re: Localhost Testing Setup: Installing Modx on laptop]]> https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=5#dis-post-83555 install/setup.sql

change
TYPE=MyISAM
to
ENGINE=MyISAM

rerun the installer and all should be good.]]>
breezer Aug 14, 2011, 03:44 AM https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=5#dis-post-83555
<![CDATA[Re: Localhost Testing Setup: Installing Modx on laptop]]> https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=5#dis-post-83554
Trying to install modx evo locally and all goes well. Get all of the ok’s during setup then get the following message at the Install Results page:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ’TYPE=MyISAM COMMENT=’Contains data about active users.’’ at line 9 during the execution of SQL statement CREATE TABLE IF NOT EXISTS `modx_active_users` ( `internalKey` int(9) NOT NULL default ’0’, `username` varchar(50) NOT NULL default ’’, `lasthit` int(20) NOT NULL default ’0’, `id` int(10) default NULL, `action` varchar(10) NOT NULL default ’’, `ip` varchar(20) NOT NULL default ’’, PRIMARY KEY (`internalKey`) ) TYPE=MyISAM COMMENT=’Contains data about active users.’.

I get one of these for every table I think. When I look in phpMyAdmin there are no tables at all.

On the previous page I have the check:
Checking MySQL version: OK! Your MySQL version is: 5.5.9

Help would be much appreciated - I have no idea how to address this problem.

Many thanks]]>
wozinuk Aug 14, 2011, 03:21 AM https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=5#dis-post-83554
<![CDATA[Re: Localhost Testing Setup: Installing Modx on laptop]]> https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=4#dis-post-83553 ]]> Mosiki Mar 26, 2011, 01:07 PM https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=4#dis-post-83553 <![CDATA[Re: Localhost Testing Setup: Installing Modx on laptop]]> https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=4#dis-post-83552

Any help appreciated.

]]>
Mosiki Mar 26, 2011, 01:05 PM https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=4#dis-post-83552
<![CDATA[Re: Localhost Testing Setup: Installing Modx on laptop]]> https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=4#dis-post-83551
Oooookay..

My apologies, seems to have cured itself!]]>
pinwheelspiercing Aug 31, 2010, 12:38 PM https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=4#dis-post-83551
<![CDATA[Re: Localhost Testing Setup: Installing Modx on laptop]]> https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=4#dis-post-83550
First time visitor and user of MODx...

I just installed Revolution 2.0 on my bluehost account and I made a new MySQL database for it to connect to, which it seems to do just fine.

I’m following a video tutorial and after the "Test database server connection and view collations" runs successfully, there’s a "Create or test selection of your database", after which one is prompted to create admin credentials for the database as seen in this pic of the tutorial:

http://img837.imageshack.us/f/modx1.jpg

Mine however is successful up to the point of "Test database server connection and view collations" but when I go to click on the "Create or test selection of your database", nothing happens, as shown here:

http://img838.imageshack.us/f/modx2.jpg

>:(

Can someone please help this n00b figure out what’s up?

I’m guessing it’s just something simple with the database I created?

Many thanks for any and all assistance!

Mike]]>
pinwheelspiercing Aug 31, 2010, 12:02 PM https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=4#dis-post-83550
<![CDATA[Re: Localhost Testing Setup: Installing Modx on laptop]]> https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=4#dis-post-83549 Just another vote for easyphp couldn’t get xamp to work for me decided found easyphp worked straight off on a windows xp dell laptop.

]]>
fitzmodx Dec 14, 2009, 09:57 AM https://forums.modx.com/thread/15513/localhost-testing-setup-installing-modx-on-laptop?page=4#dis-post-83549