On March 26, 2019 we launched new MODX Forums. Please join us at the new MODX Community Forums.
Subscribe: RSS
  • Probably because permissions arent set correctly on your system. You need to make the following directories writable by PHP:

    - core/packages/
    - core/components/
    - assets/components/

    Also, you might want to check out this to ensure that your zip archive utility isn’t broken:
    http://rtfm.modx.com/display/revolution20/Troubleshooting+Package+Management
      shaun mccormick | bigcommerce mgr of software engineering, former modx co-architect | github | splittingred.com
    • Quote from: lithiumlab at Mar 01, 2011, 03:10 PM

      Im still getting an error even the update version shows correctly.
      Please see printscreen attached.

      Ok, in further testing, I agree... Some (like archivist) seem to be working and showing updated version, some like ultimateparent seem to be reporting that an updated version is available but then lists the version installed. This is 50% better than just saying that all packages are up to date (when they aren’t), but not quite working yet.
      • looks good ,really neat, i like that everything has screenshots.
        to bad i’m expecting the same issue of being redirected to the main page instead of getting the screenshots-tab (using firefox 3.6..)

        i think the new section lacks the options of `discuss this package` / support/bugs/issues.

        stats doesn’t work for me and i’m reaching a `504 Gateway Time-out`
        (http://modx.com/extras/extra-stats/?id=tinymce)
          Michael Shraibman( gOmp)  | Freelance Design & Development | wink  impossible is nothing...
        • @splittingred #21:

          Did a fresh install right now with 2.0.8-pl and installed some add-ons just for testing.


          Write permissions true for this folders:

          - core/config/
          - core/packages/
          - core/components/
          - assets/components/

          system settings: archive_with setting to "Yes", or 1
          (All other system requirements for Revo were revised and they seem to be Ok)

          Setup Summary:
          =======================================
          
          Installation Summary
          Pre-installation tests were successful. Click Install below to continue.
          
          Checking PHP version: OK! Running: 5.2.13
          Checking PHP for zlib dependency: OK!
          Checking for SimpleXML: OK!
          Checking if memory limit is set to at least 24M: OK! Set to 128M
          Checking if sessions are properly configured: OK!
          Checking if [[**MYROOT**]]/core/cache directory exists: OK!
          Checking if [[**MYROOT**]]/core/cache directory is writable: OK!
          Checking if [[**MYROOT**]]/core/export directory exists: OK!
          Checking if [[**MYROOT**]]/core/export directory is writable: OK!
          Checking if [[**MYROOT**]]/core/packages directory exists: OK!
          Checking if [[**MYROOT**]]/core/packages directory is writable: OK!
          Checking if [[**MYROOT**]]/core/config/config.inc.php exists and is writable: OK!
          Creating connection to the database: OK!
          Checking to make sure safe_mode is off: OK!
          
          ========================================
          
          Installation Summary
          
          Core installation was successful. Click next to complete the installation process. 
          (scroll to bottom) 
          
          Toggle Success Messages | Toggle Warnings
          
          Successfully created table for class modAccessAction
          Successfully created table for class modAccessActionDom
          Successfully created table for class modAccessCategory
          Successfully created table for class modAccessContext
          Successfully created table for class modAccessElement
          Successfully created table for class modAccessMenu
          Successfully created table for class modAccessPermission
          Successfully created table for class modAccessPolicy
          Successfully created table for class modAccessPolicyTemplate
          Successfully created table for class modAccessPolicyTemplateGroup
          Successfully created table for class modAccessResource
          Successfully created table for class modAccessResourceGroup
          Successfully created table for class modAccessTemplateVar
          Successfully created table for class modAction
          Successfully created table for class modActionDom
          Successfully created table for class modActionField
          Successfully created table for class modActiveUser
          Successfully created table for class modCategory
          Successfully created table for class modCategoryClosure
          Successfully created table for class modChunk
          Successfully created table for class modClassMap
          Successfully created table for class modContentType
          Successfully created table for class modContext
          Successfully created table for class modContextResource
          Successfully created table for class modContextSetting
          Successfully created table for class modElementPropertySet
          Successfully created table for class modEvent
          Successfully created table for class modEventLog
          Successfully created table for class modFormCustomizationProfile
          Successfully created table for class modFormCustomizationProfileUserGroup
          Successfully created table for class modFormCustomizationSet
          Successfully created table for class modKeyword
          Successfully created table for class modLexiconEntry
          Successfully created table for class modManagerLog
          Successfully created table for class modMenu
          Successfully created table for class modMetatag
          Successfully created table for class modNamespace
          Successfully created table for class modPlugin
          Successfully created table for class modPluginEvent
          Successfully created table for class modPropertySet
          Successfully created table for class modResource
          Successfully created table for class modResourceGroup
          Successfully created table for class modResourceGroupResource
          Successfully created table for class modResourceKeyword
          Successfully created table for class modResourceMetatag
          Successfully created table for class modSession
          Successfully created table for class modSnippet
          Successfully created table for class modSystemSetting
          Successfully created table for class modTemplate
          Successfully created table for class modTemplateVar
          Successfully created table for class modTemplateVarResource
          Successfully created table for class modTemplateVarResourceGroup
          Successfully created table for class modTemplateVarTemplate
          Successfully created table for class modUser
          Successfully created table for class modUserProfile
          Successfully created table for class modUserGroup
          Successfully created table for class modUserGroupMember
          Successfully created table for class modUserGroupRole
          Successfully created table for class modUserMessage
          Successfully created table for class modUserRole
          Successfully created table for class modUserSetting
          Successfully created table for class modWorkspace
          Successfully created table for class registry.db.modDbRegisterMessage
          Successfully created table for class registry.db.modDbRegisterTopic
          Successfully created table for class registry.db.modDbRegisterQueue
          Successfully created table for class transport.modTransportPackage
          Successfully created table for class transport.modTransportProvider
          
          Config file successfully written.
          
          Config file permissions successfully updated.
          
          Updated the active workspace path.
          
          Created default admin user.
          



          Still getting error when installing some Add-Ons:
          While 4 out 7 installed OK, the others don’t.

          [2011-03-01 13:22:12] (ERROR @ /connectors/workspace/packages.php) Could not find package manifest at [[**ROOT**]]/core/packages/simplx_rpc-0.6.1-pl/manifest.php
          [2011-03-01 13:22:12] (ERROR @ /connectors/workspace/packages.php) Could not unpack package [[**ROOT**]]/core/packages/simplx_rpc-0.6.1-pl.transport.zip to [[**ROOT**]]/core/packages/. SIG: simplx_rpc-0.6.1-pl
          [2011-03-01 13:23:45] (ERROR @ /connectors/workspace/packages-rest.php) Could not find package manifest at [[**ROOT**]]/core/packages/docmanager-2.1.0-beta6/manifest.php
          [2011-03-01 13:23:45] (ERROR @ /connectors/workspace/packages-rest.php) Could not unpack package [[**ROOT**]]/core/packages/docmanager-2.1.0-beta6.transport.zip to [[**ROOT**]]/core/packages/. SIG: docmanager-2.1.0-beta6
          


          Getting blank screens at License Agreement, Readme, etc.

          • I also have these issues...read more here: http://modxcms.com/forums/index.php/topic,61722.msg350594.html#msg350594

            something is messing up the filenames/foldernames...if you correct them manually on the server it works^^, use the error message as starting point like described in the thread above^^...but I have no idea where this is coming from...
            • lluuuk: That was resolved yesterday; should be fixed now.
                shaun mccormick | bigcommerce mgr of software engineering, former modx co-architect | github | splittingred.com
              • Good. It seems to be working normal now.
                The new extras section is awesome.
                Thanks a lot for the support.

                Regards,
                • I tried to update my package from the new extra.
                  When seeing the package, I tried to log in, and the URL was http://modx.com/login/?redirectBack=278
                  After logged in,
                  "Uh oh…
                  Someone broke in and stole our content. Reward offered for info leading to its return."
                  Ok, still a bug there.

                  Pushed my back button (twice).
                  Then I saw, the tabs still didn’t work.
                  And just realized, I didn’t see the "Edit" button.
                  Should I edit it from the old modxcms.com/extras/ ?

                  Nevermind, the menus are on the left side. Lol...
                    Rico
                    Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration. Thomas A. Edison
                    MODx is great, but knowing how to use it well makes it perfect!

                    www.virtudraft.com

                    Security, security, security! | Indonesian MODx Forum | MODx Revo's cheatsheets | MODx Evo's cheatsheets

                    Author of Easy 2 Gallery 1.4.x, PHPTidy, spieFeed, FileDownload R, Upload To Users CMP, Inherit Template TV, LexRating, ExerPlan, Lingua, virtuNewsletter, Grid Class Key, SmartTag, prevNext

                    Maintainter/contributor of Babel

                    Because it's hard to follow all topics on the forum, PING ME ON TWITTER @_goldsky if you need my help.
                  • The new extras section emailed me about my new submission here, http://modx.com/extras/package/metax%28metatagsextended%29 but the link has been 404 since that email 2 days ago. Also when searching for metax, the search auto redirects to this 404 url. Thanks.

                    Love the new features.
                      Sal Sodano
                      President & Co-Founder of SkyToaster
                      My Website Salscode.
                    • thekiller: Your actual url is: http://modx.com/extras/package/metax
                        shaun mccormick | bigcommerce mgr of software engineering, former modx co-architect | github | splittingred.com