Wsparcie - MODX Community Forums https://forums.modx.com/board/?board=216 <![CDATA[Problem z podstronami]]> https://forums.modx.com/thread/97216/problem-z-podstronami#dis-post-525847 używam modx'a 1.0.14, mam mały problem z podstronami, nie wiem dla czego za każdym razem żeby przejść na jakąkolwiek podstronę po załadowaniu jej muszę ją odświeżyć, zęby się ukazała. Dziwne jest też to, że strona główna bardzo szybko się ładuje oraz zakładki znajdujące się na niej. Wyczyściłem cache i nic nie pomogło. Reszta ładuje się bardzo wolno. Możecie sami zobaczyć www.b2blegal.pl]]> https://forums.modx.com/thread/97216/problem-z-podstronami#dis-post-525847 Thu, 21 May 2015 03:55:11 +0000 https://forums.modx.com/thread/97216/problem-z-podstronami#dis-post-525847 <![CDATA[Gdzie znaleźć plik na serwerze FTP i jak się on nazywa w którym są atrybuty "title" "description" "keywords" mowa o str. głów]]> https://forums.modx.com/thread/96095/gdzie-znale-plik-na-serwerze-ftp-i-jak-si-on-nazywa-w-kt-rym-s-atrybuty-title-description-keywords-mowa-o-str-g-w#dis-post-520118 https://forums.modx.com/thread/96095/gdzie-znale-plik-na-serwerze-ftp-i-jak-si-on-nazywa-w-kt-rym-s-atrybuty-title-description-keywords-mowa-o-str-g-w#dis-post-520118 Fri, 06 Feb 2015 05:31:57 +0000 https://forums.modx.com/thread/96095/gdzie-znale-plik-na-serwerze-ftp-i-jak-si-on-nazywa-w-kt-rym-s-atrybuty-title-description-keywords-mowa-o-str-g-w#dis-post-520118 <![CDATA[Jak wyczyścić cash modx?]]> https://forums.modx.com/thread/91291/jak-wyczy-ci-cash-modx#dis-post-499648 https://forums.modx.com/thread/91291/jak-wyczy-ci-cash-modx#dis-post-499648 Fri, 06 Jun 2014 04:44:30 +0000 https://forums.modx.com/thread/91291/jak-wyczy-ci-cash-modx#dis-post-499648 <![CDATA[MODx 2.2.6 - Nie działa /manager po przeniesieniu na inny serwer (masternet > home)]]> https://forums.modx.com/thread/89513/modx-2-2-6---nie-dzia-a-manager-po-przeniesieniu-na-inny-serwer-masternet-home#dis-post-492199
mam problem, przeniosłem system na nowy serwer, wszystko działa należycie, jednak nie wyświetla się manager, wysyła błędy które widać na stronie http://www.taniedomkizakopane.pl/manager/ powiedzcie mi gdzie zmienić ścieżkę '/home/KONTA/WWW/CLASSIC/p/piotrblechacz/_public_html/taniedomkizakopane_cms/..." przeszukałem wszystkie pliki Total Commanderem nigdzie nie ma tego adresu skąd jest generowany?

System: MODx 2.2.6]]>
https://forums.modx.com/thread/89513/modx-2-2-6---nie-dzia-a-manager-po-przeniesieniu-na-inny-serwer-masternet-home#dis-post-492199 Mon, 10 Mar 2014 03:11:10 +0000 https://forums.modx.com/thread/89513/modx-2-2-6---nie-dzia-a-manager-po-przeniesieniu-na-inny-serwer-masternet-home#dis-post-492199
<![CDATA[Formit fromEmail]]> https://forums.modx.com/thread/83710/formit-fromemail#dis-post-461955
[[!FormIt?
	&hooks=`email`
	&emailSubject=`Zapytanie`
	&emailTpl=`sendEmail`
	&emailFrom=`[[+email]]`
	&emailFromName=`[[+imie]] [[+nazwisko]]`
	&emailTo=`moja@domena.pl`
]]


Jeśli zmienna $_POST['email'] zawiera email istniejący na serwerze, czyli z podpiętej do niego domeny, email się wysyła poprawnie. W innym wypadku email się nie wysyła. Co więcej formit nie wywala żadnego błędu, zachowuje się tak jakby email został poprawnie wysłany. Na początku myślałem, że to jakieś zabezpieczenie na serwerze, jednak na innej stronie mam formularz korzystający z funkcji mail() i tam nie ma znaczenia w jakiej domenie jest email w polu from.

Czy formit korzysta z tej samej funkcji do wysyłki maili, czy może korzysta z jakiegoś innego rozwiązania, dla którego domena jest ważna. Może istnieje jakiś parametr który o tym decyduje?

Używam tego do maili z zapytaniami, jest to dużym ułatwieniem, gdy w kliencie poczty wystarczy kliknąć odpowiedz zamiast w link z emailem. w pierwszym przypadku zostaje zachowana chronologia korespondencji co jest dość istotne.]]>
https://forums.modx.com/thread/83710/formit-fromemail#dis-post-461955 Sat, 06 Apr 2013 06:46:55 +0000 https://forums.modx.com/thread/83710/formit-fromemail#dis-post-461955
<![CDATA[Wyłączenie skrótów klawiszowych]]> https://forums.modx.com/thread/80309/wy-czenie-skr-t-w-klawiszowych#dis-post-446267
Jak można wyłączyć skrót ALT+S w wersji MODX Revolution?

pozdrawiam]]>
https://forums.modx.com/thread/80309/wy-czenie-skr-t-w-klawiszowych#dis-post-446267 Sat, 08 Dec 2012 03:40:34 +0000 https://forums.modx.com/thread/80309/wy-czenie-skr-t-w-klawiszowych#dis-post-446267
<![CDATA[ [Pytanie] modx-combo-browser - jak ograniczyć dostęp ?]]> https://forums.modx.com/thread/56913/pytanie-modx-combo-browser---jak-ograniczy-dost-p#dis-post-334091
Czy ktoś z Was próbował kiedyś albo po prostu wie, czy istnieje możliwość aby określić dla modx-combo-browser’a na sztywno scieżkę (root dir) z której będą wyświetlane pliki w browserze? Chodzi o to, żeby istniała możliwość ustalania katalogu root dla np danej grupy użytkowników.

NIE chodzi mi o ustawienia globalne w system settings, które powodują że wtedy cała zakładka file jest ograniczona do wybranego katalogu. Chodzi mi o wykorzystanie xtype: modx-combo-browser tylko dla określonego katalogu, bez możliwości wyjścia ’wyżej’.

Dzięki za pomoc.]]>
https://forums.modx.com/thread/56913/pytanie-modx-combo-browser---jak-ograniczy-dost-p#dis-post-334091 Thu, 17 Feb 2011 08:37:15 +0000 https://forums.modx.com/thread/56913/pytanie-modx-combo-browser---jak-ograniczy-dost-p#dis-post-334091
<![CDATA[Znikające podstrony]]> https://forums.modx.com/thread/56912/znikaj-ce-podstrony#dis-post-334090 mam dziwny problem z podstronami w drzewie dokumentów Modx’a, znika mi ten plusik przy dokumencie zawierającym poddokumenty, miałem już tak kilka razy, że po jakimś czasie używania znikał. Jak wchodzę na szczegóły dokumentu to te poddokumenty tam są, mają zaznaczone "pokaż w menu" oraz "opublikowany" więc nie wiem w czym jest problem.]]> https://forums.modx.com/thread/56912/znikaj-ce-podstrony#dis-post-334090 Thu, 24 Jun 2010 03:21:34 +0000 https://forums.modx.com/thread/56912/znikaj-ce-podstrony#dis-post-334090 <![CDATA[Modx a użytkownik końcowy]]> https://forums.modx.com/thread/56911/modx-a-u-ytkownik-ko-cowy#dis-post-334085 Właśnie zacząłem się interesować się Modx’em i ogólnie CMSami, przy wielu komentarzach, opisach dotyczących Modx’a mówione jest, ze jest to system dla osób zaznajomionych z technologiami webowymi (html, css, php itd.) a jak to się ma do użytkowników końcowych, którzy się kompletnie na tym nie znają, czy można tak dostosować panel kontrolny żeby mogły bez problemu zarządzać treścią?]]> https://forums.modx.com/thread/56911/modx-a-u-ytkownik-ko-cowy#dis-post-334085 Thu, 06 May 2010 03:40:13 +0000 https://forums.modx.com/thread/56911/modx-a-u-ytkownik-ko-cowy#dis-post-334085 <![CDATA[pole do edycji w niestandradowym miejscu]]> https://forums.modx.com/thread/56910/pole-do-edycji-w-niestandradowym-miejscu#dis-post-334081
Posiadam stronę z dwom kolumnami. Można powiedzieć, że lewa część to stałe menu, a reszta to content, ktory mozna edytowac.
Jednak klient zarzyczył sobie aby umiescic pod menu obszar, ktory bedzie mogl edytować i nie wiem jak to zrobić?
bo dokumenty, ktore moze edytowac sa w zmiennej [*content*], zrobilem chunki, ktory jest widoczny wtedy gdy jest wprowadzona poprawna jego nazwa, a z bledna sie nie wyswietla.
Wolabym jednak zeby byl to dokument w drzewie dokumnetów i kiedy nie ma byc widoczny to wybierana jest opcja zaprzestawania publikacji, ale czy jest mozliwosc zeby dokument z drzewa dolaczyc na stale do szablonu?]]>
https://forums.modx.com/thread/56910/pole-do-edycji-w-niestandradowym-miejscu#dis-post-334081 Tue, 22 Dec 2009 07:37:07 +0000 https://forums.modx.com/thread/56910/pole-do-edycji-w-niestandradowym-miejscu#dis-post-334081
<![CDATA[snippet 'JOT']]> https://forums.modx.com/thread/56909/snippet-jot#dis-post-334078
Pracuje od jakiegos czasu na MODx`ie i chciałem uzyc snippetu JOT jako systemu komentarzy.

Jednak nawet samo wyswietlanie na stronie komentarzy budzi wiele do zyczenia, czy ma ktos i moglbym wesprzec sprawdzona formula, ktora funkcjonuje w jego serwisie?

Pytanie 2gie: czy znacie jakies szablony do JOTa, albo gdzie wyedytowac standardowy szablon?

Pozdrawiam!]]>
https://forums.modx.com/thread/56909/snippet-jot#dis-post-334078 Tue, 15 Dec 2009 09:03:31 +0000 https://forums.modx.com/thread/56909/snippet-jot#dis-post-334078
<![CDATA[zmiana klas w menu]]> https://forums.modx.com/thread/56908/zmiana-klas-w-menu#dis-post-334076
mam mały problem z systemem CMS MODx, nie wiem jak przypisać klasy/class...

chce żeby tak menu moje wyglądało
<ul id="menuul">
<li class="none"><a href="/link">Główna</a></li>
<li class="none"><a href="/link">Kontakt</a></li>
</ul>


a jak narazie wygląda tak
<ul>
<li><a href="/link">Główna</a></li>
<li ><a href="/link">Kontakt</a></li>
</ul>

jak to zmienić??

konfiguracja Wayfinder
<?php
/*
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 Snippet name: Wayfinder
 Short Desc: builds site navigation
 Version: 2.0
 Authors: 
	Kyle Jaebker (muddydogpaws.com)
	Ryan Thrash (vertexworks.com)
 Date: February 27, 2006
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Description:
    Totally refactored from original DropMenu nav builder to make it easier to
    create custom navigation by using chunks as output templates. By using templates,
    many of the paramaters are no longer needed for flexible output including tables,
    unordered- or ordered-lists (ULs or OLs), definition lists (DLs) or in any other
    format you desire.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Example Usage:
    [[Wayfinder? &startId=`0`]]
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
*/

$wayfinder_base = $modx->config['base_path']."assets/snippets/wayfinder/";

//Include a custom config file if specified
$config = (isset($config)) ? "{$wayfinder_base}configs/{$config}.config.php" : "{$wayfinder_base}configs/default.config.php";
if (file_exists($config)) {
	include_once("$config");
}

include_once("{$wayfinder_base}wayfinder.inc.php");

if (class_exists('Wayfinder')) {
   $wf = new Wayfinder();
} else {
    return 'error: Wayfinder class not found';
}

$wf->_config = array(
	'id' => isset($startId) ? $startId : $modx->documentIdentifier,
	'level' => isset($level) ? $level : 0,
	'includeDocs' => isset($includeDocs) ? $includeDocs : 0,
	'excludeDocs' => isset($excludeDocs) ? $excludeDocs : 0,
	'ph' => isset($ph) ? $ph : FALSE,
	'debug' => isset($debug) ? TRUE : FALSE,
	'ignoreHidden' => isset($ignoreHidden) ? $ignoreHidden : TRUE,
	'hideSubMenus' => isset($hideSubMenus) ? $hideSubMenus : FALSE,
	'useWeblinkUrl' => isset($useWeblinkUrl) ? $useWeblinkUrl : TRUE,
	'fullLink' => isset($fullLink) ? $fullLink : FALSE,
	'nl' => isset($removeNewLines) ? '' : "\n",
	'sortOrder' => isset($sortOrder) ? strtoupper($sortOrder) : 'ASC',
	'sortBy' => isset($sortBy) ? $sortBy : 'menuindex',
	'limit' => isset($limit) ? $limit : 0,
	'cssTpl' => isset($cssTpl) ? $cssTpl : TRUE,
	'jsTpl' => isset($jsTpl) ? $jsTpl : FALSE,
	'rowIdPrefix' => isset($rowIdPrefix) ? $rowIdPrefix : FALSE,
	'textOfLinks' => isset($textOfLinks) ? $textOfLinks : 'menutitle',
	'titleOfLinks' => isset($titleOfLinks) ? $titleOfLinks : 'pagetitle',
	'displayStart' => isset($displayStart) ? $displayStart : FALSE,
);

//get user class definitions
$wf->_css = array(
	'first' => isset($firstClass) ? $firstClass : '',
	'last' => isset($lastClass) ? $lastClass : 'last',
	'here' => isset($hereClass) ? $hereClass : '',
	'parent' => isset($parentClass) ? $parentClass : '',
	'row' => isset($rowClass) ? $rowClass : '',
	'outer' => isset($outerClass) ? $outerClass : '',
	'inner' => isset($innerClass) ? $innerClass : '',
	'level' => isset($levelClass) ? $levelClass: '',
	'self' => isset($selfClass) ? $selfClass : '',
	'weblink' => isset($webLinkClass) ? $webLinkClass : '',
);

//get user templates
$wf->_templates = array(
	'outerTpl' => isset($outerTpl) ? $outerTpl : '',
	'rowTpl' => isset($rowTpl) ? $rowTpl : '',
	'parentRowTpl' => isset($parentRowTpl) ? $parentRowTpl : '',
	'parentRowHereTpl' => isset($parentRowHereTpl) ? $parentRowHereTpl : '',
	'hereTpl' => isset($hereTpl) ? $hereTpl : '',
	'innerTpl' => isset($innerTpl) ? $innerTpl : '',
	'innerRowTpl' => isset($innerRowTpl) ? $innerRowTpl : '',
	'innerHereTpl' => isset($innerHereTpl) ? $innerHereTpl : '',
	'activeParentRowTpl' => isset($activeParentRowTpl) ? $activeParentRowTpl : '',
	'categoryFoldersTpl' => isset($categoryFoldersTpl) ? $categoryFoldersTpl : '',
	'startItemTpl' => isset($startItemTpl) ? $startItemTpl : '',
);

//Process Wayfinder
$output = $wf->run();

if ($wf->_config['debug']) {
	$output .= $wf->renderDebugOutput();
}

//Ouput Results
if ($wf->_config['ph']) {
    $modx->setPlaceholder($wf->_config['ph'],$output);
} else {
    return $output;
}
?>


proszę o pomoc...


już działa
dodałem 2 chunks
<li class="none"><a href="[+wf.link+]" title="[+wf.title+]" [+wf.attributes+]>[+wf.linktext+]</a>[+wf.wrapper+]</li>


<ul id= "menuul"[+wf.classes+]>[+wf.wrapper+]</ul>
]]>
https://forums.modx.com/thread/56908/zmiana-klas-w-menu#dis-post-334076 Tue, 21 Jul 2009 07:10:14 +0000 https://forums.modx.com/thread/56908/zmiana-klas-w-menu#dis-post-334076
<![CDATA[Stały element strony - do edycji np. logo]]> https://forums.modx.com/thread/56907/sta-y-element-strony---do-edycji-np-logo#dis-post-334075
Chcę zrobić coś co wygląda identycznie jak TV , które można łatwo edytować za pomocą QuickEdit, podczas przeglądania strony, z taką jedną różnicą, że zmiany mają się odbywać na wszystkich stronach.
Wiem że można ustawić np wartość domyślną TV .... ale to nie jest rozwiązanie ponieważ po edycji zmienia się tylko na jednej stronie.
Przyznam że już trochę się bawię ModX’em, ale nie mogę znaleźć jak coś takiego wymodzić??

Z góry dzięki za pomoc .
Pozdrawiam]]>
https://forums.modx.com/thread/56907/sta-y-element-strony---do-edycji-np-logo#dis-post-334075 Wed, 11 Feb 2009 05:24:15 +0000 https://forums.modx.com/thread/56907/sta-y-element-strony---do-edycji-np-logo#dis-post-334075
<![CDATA[prosze o pomoc- poczatkujacy]]> https://forums.modx.com/thread/56900/prosze-o-pomoc--poczatkujacy#dis-post-334061

To moj pierwszy post - zaczynam przygode ze swoim pierwszym cms-em (mysle ze dobrze wybralem )

Zainstalowalem bez wiekszych problemow modx’a na serwerze i wlasnie probuje zmieniac wyglad template.
Bardzo mocno walczylem i wreszcie znalazlem sposob jak zainstalowac Skingraft’a a nastepnie ax07
template. Niestety automatyczna instalacja tej "templatki" mi sie nie powiodla wiec recznie msuialem znow sie przedzierac przez gaszcze kodow i instrukcji.
Teraz juz prawie wszystko dziala.......

mam kilka pytan
- jak moge zamienic "weblink" na zwykly dokument
- jak moge calkowicie wykasowac dokument (w menu pokazuje sie tylko przekreslenie)
- jak moge wyrzucic z template okno logowania i zamienic je na inne: Mam taki komunikat: "Chunk ’FormLogin’ not found. - wiec chce to wyrzucic i wstawic jakies menu


bede wdzieczny za pomoc
pozdrawiam
do "napisania"


News"
]]>
https://forums.modx.com/thread/56900/prosze-o-pomoc--poczatkujacy#dis-post-334061 Mon, 05 Jan 2009 11:41:26 +0000 https://forums.modx.com/thread/56900/prosze-o-pomoc--poczatkujacy#dis-post-334061
<![CDATA[{Błąd} Too many forward attempts]]> https://forums.modx.com/thread/56906/b-d-too-many-forward-attempts#dis-post-334073
ERROR: Too many forward attempts!

Czy ktos może mi podac rozwiązanie tego problemu??]]>
https://forums.modx.com/thread/56906/b-d-too-many-forward-attempts#dis-post-334073 Mon, 05 Jan 2009 11:32:19 +0000 https://forums.modx.com/thread/56906/b-d-too-many-forward-attempts#dis-post-334073
<![CDATA[niewbie potrzbuje pomocy]]> https://forums.modx.com/thread/56905/niewbie-potrzbuje-pomocy#dis-post-334070
W strukturze tabelek i ich powiazaniach dosc szybko sie polapalam, ale mam problem z takim zapisem:

<div id="kompetencjeInside">
[*#content*]
</div>

Chce zmienic zawartosc elementu content. Wiem, ze ’content’ nazwa pola w tabelce, z ktorej brane sa te dane. Jednak zmiana wprost w tabelce nie odnosi skutku...

Bede bardzo wdzieczna za jakies wkazowki... chunki przejrzalam i nigdzie tego tekstu znie znalazlam...

Inga]]>
https://forums.modx.com/thread/56905/niewbie-potrzbuje-pomocy#dis-post-334070 Fri, 05 Sep 2008 08:43:28 +0000 https://forums.modx.com/thread/56905/niewbie-potrzbuje-pomocy#dis-post-334070
<![CDATA[Nie typowy błąd]]> https://forums.modx.com/thread/56901/nie-typowy-b-d#dis-post-334063
*{margin:0;padding:0} body{margin:50px;background:#eee;} .install{padding:10px;border:5px solid #f22;background:#f99;margin:0 auto;font:120%/1em serif;text-align:center;} p{ margin:20px 0; } a{font-size:200%;color:#f22;text-decoration:underline;margin-top: 30px;padding: 5px;}

MODx is not currently installed or the configuration file cannot be found.

Do you want to install now?
"; exit; } } // start session startCMSSession(); // initiate a new document parser include_once(MODX_MANAGER_PATH.’/includes/document.parser.class.inc.php’); $modx = new DocumentParser; $etomite = &$modx; // for backward compatibility // set some parser options $modx->minParserPasses = 1; // min number of parser recursive loops or passes $modx->maxParserPasses = 10; // max number of parser recursive loops or passes $modx->dumpSQL = false; $modx->dumpSnippets = false; // feed the parser the execution start time $modx->tstart = $tstart; // Debugging mode: $modx->stopOnNotice = false; // Don’t show PHP errors to the public if(!isset($_SESSION[’mgrValidated’]) || !$_SESSION[’mgrValidated’]) { @ini_set("display_errors","0"); } // execute the parser if index.php was not included if (!MODX_API_MODE) { $modx->executeParser(); } ?>
-------------------------
Odkryłem też drugi ciekawy błąd wink

W managerze jak klikam na jakiś artykuł jeszcze przed edycją pojawia się coś takiego:

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /opt/www/argonx/manager/actions/document_data.static.php on line 47

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /opt/www/argonx/manager/actions/document_data.static.php on line 54

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /opt/www/argonx/manager/actions/document_data.static.php on line 61

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /opt/www/argonx/manager/actions/document_data.static.php on line 70

ktoś wie o co może chodzić??? ...czy to forum już umarło .. heh ale widze że ludzie czytają gorzej z odpowiedziami

Pozdrawiam]]>
https://forums.modx.com/thread/56901/nie-typowy-b-d#dis-post-334063 Thu, 24 Jul 2008 08:13:55 +0000 https://forums.modx.com/thread/56901/nie-typowy-b-d#dis-post-334063
<![CDATA[Kodowanie?]]> https://forums.modx.com/thread/56899/kodowanie#dis-post-334059
Unihokej jest niezwykle popularny w krajach skandynawskich. Gra ta nosi różne nazwy: w Szwecji i Rosji - innebandy, Japonii - unihoc, Anglii floorball, a w Niemczech - landhockey. MiÄ™dzynarodowa Federacja tej dyscypliny przyjęła nazwÄ™ floorball. Obecnie unihokej jest znany pod różnymi nazwami w okoÅ‚o 20 krajach Å›wiata, w tym poza EuropÄ… w Japonii, Kanadzie, USA, Australii.
Korzeniami swoimi siÄ™ga lat pięćdziesiÄ…tych. W tych latach powstaÅ‚a w USA gra dla mÅ‚odzieży, której mecze rozgrywano na hali przy pomocy kijów i krążka. Zasady gry byÅ‚y bardzo podobne do hokeja na lodzie. GrÄ™ nazwano floorhockey. Pierwszy turniej rozegrano w 1962 roku w Mitchigan.
W latach siedemdziesiÄ…tych gra dotarÅ‚a do Szwecji, dziÄ™ki studentom, którzy zetknÄ™li siÄ™ z niÄ… w Holandii podczas wakacji. StaÅ‚a siÄ™ bardzo popularna w szkoÅ‚ach i klubach szwedzkich, przyjmujÄ…c różne nazwy: lasticbandy, floorbandy, softbandy.
Jak PodajÄ… inni autorzy prawdziwa historia unihokeja rozpoczyna siÄ™ w Europie. „Gra w unihokeja wywodzi siÄ™ z krajów skandynawskich. ReguÅ‚y tej gry wymyÅ›liÅ‚ 25 lat temu Cari Ake Alnorist. Unihokej zaistniaÅ‚ jako dyscyplina sportowa w 1981 roku gdy w Szwecji powstaÅ‚ pierwszy na Å›wiecie zwiÄ…zek unihokeja o nazwie "Svenska Innebandy Forbundet". W 1986 roku utworzono MiÄ™dzynarodowÄ… FederacjÄ™ Unihokeja - International Floorball Federation /IFF/. Należy do niej okoÅ‚o 30 krajów z caÅ‚ego Å›wiata m.in.: Anglia, USA, Niemcy, Polska.....itd. Unihokej jest popularny w: Szwecji, Niemczech, Czechach, Anglii, Szwajcarii, Danii, WÄ™grzech, Rosji, Polsce, Japonii, USA, Kanadzie i Australii. MiÄ™dzynarodowa Federacja Unihokeja /IFF/ nosi nazwÄ™ FLOORBALL. W różnych krajach ukrywa siÄ™ ona pod innÄ… nazwÄ…:


Oto kawałek treści strony....
Proszę o pomoc i pozdrawiam]]>
https://forums.modx.com/thread/56899/kodowanie#dis-post-334059 Fri, 20 Jun 2008 03:55:12 +0000 https://forums.modx.com/thread/56899/kodowanie#dis-post-334059
<![CDATA[HTML+MODx]]> https://forums.modx.com/thread/56904/html-modx#dis-post-334068 Zamierzam prowadzić swoją stronę motoryzacyjną. Zbudowałem już ją w HTMLu ( w tym jestem dobry grin )
Ale zamierzam ją sobie usprawnć CMSem. Wybrałem MODx’a. Ale nie wiem na jakich zasadach mogę go używać. ( licencje - na tym się nie znam tongue )
Chodzi mi o to czy muszę jakieś stopki o modxie na stronie zostawiać?
Co znaczy niekomercyjnie? Że nie mogę nim handlować czy że nie mogę na takiej stronie obsługiwanej przez modxa umieszczać płatnych reklam dzięki którym zarabiam?
Proszę o nieskomplikowaną odpowiedź z podstawowymi zasadami smiley
Oraz może przykład jakiejś z waszych stron opartych na modxie.
Dzięki]]>
https://forums.modx.com/thread/56904/html-modx#dis-post-334068 Fri, 20 Jun 2008 03:51:32 +0000 https://forums.modx.com/thread/56904/html-modx#dis-post-334068
<![CDATA[FDM + tv]]> https://forums.modx.com/thread/56903/fdm-tv#dis-post-334065 Mam pytanie odnośnie Newspublishera.

POtzrebuję zrobić katalog stron.
Uzyłem do tego FDM wg domukentacji na wiki.

Ale potzrebuję taKZE mozliwość dodania np. graficznego logo, przy dopisywaniu przez uzytkonika swojego wpisu.
Niestety jak użyję maxigallery , to uzytkowicy z tej samej grupy maja mozliwość edycji na innych wpisach.
Czy jest jakiś sposób, aby albo ogranioczyć menagera zdjec z maxigallery do tylko tego jednego usera... (autora wpisu) , ewentualnie prosze o pomoc, w jaki sposób dodac do formularza dodawania wpisu mozlwiwośc uploadu np: graficznego logo ( przy uzyciu tv) .
POzdrawiam.]]>
https://forums.modx.com/thread/56903/fdm-tv#dis-post-334065 Sun, 06 Apr 2008 04:21:48 +0000 https://forums.modx.com/thread/56903/fdm-tv#dis-post-334065