Polish - MODX Community Forums https://forums.modx.com/board/?board=215 <![CDATA[Problem z nazwa.pl po instalacji modx-2.3.3-pl]]> https://forums.modx.com/thread/96665/problem-z-nazwa-pl-po-instalacji-modx-2-3-3-pl#dis-post-523195
http://postimg.org/image/5t7f3ls5x/]]>
https://forums.modx.com/thread/96665/problem-z-nazwa-pl-po-instalacji-modx-2-3-3-pl#dis-post-523195 Mon, 23 Mar 2015 08:35:40 +0000 https://forums.modx.com/thread/96665/problem-z-nazwa-pl-po-instalacji-modx-2-3-3-pl#dis-post-523195
<![CDATA[Czy jest tu ktoś aktywny]]> https://forums.modx.com/thread/74919/czy-jest-tu-kto-aktywny?page=2#dis-post-522108
Czy zagląda tu ktoś ?
I czy ktoś dalej zajmuje się tłumaczeniem ?]]>
https://forums.modx.com/thread/74919/czy-jest-tu-kto-aktywny?page=2#dis-post-522108 Fri, 06 Mar 2015 04:39:06 +0000 https://forums.modx.com/thread/74919/czy-jest-tu-kto-aktywny?page=2#dis-post-522108
<![CDATA[Milan-Liverpool Diretta Streaming]]> https://forums.modx.com/thread/92490/milan-liverpool-diretta-streaming#dis-post-505365
















]]>
https://forums.modx.com/thread/92490/milan-liverpool-diretta-streaming#dis-post-505365 Sat, 02 Aug 2014 04:19:04 +0000 https://forums.modx.com/thread/92490/milan-liverpool-diretta-streaming#dis-post-505365
<![CDATA[Problem z nazwa.pl]]> https://forums.modx.com/thread/91931/problem-z-nazwa-pl#dis-post-504769 Podczas instalacji, w trakcie podawania danych mysql wyskakuje taki błąd:
Connecting to database server:
Could not connect to the database server. Check the connection properties and try again.

Miał ktoś podobny problem ?]]>
https://forums.modx.com/thread/91931/problem-z-nazwa-pl#dis-post-504769 Sun, 27 Jul 2014 08:44:57 +0000 https://forums.modx.com/thread/91931/problem-z-nazwa-pl#dis-post-504769
<![CDATA[Problem z Cache galerii]]> https://forums.modx.com/thread/89938/problem-z-cache-galerii#dis-post-494294
Mam problem z cache'm modułu galerii, dlatego zwracam się z prośbą o pomoc.
Na wstępie dodam, że nie znalazłem podobnego problemu na forum, na innych stronach również nie.

Problem wygląda następująco:
Galeria stworzona podstawowym modułem galerii w MODX Revolution 2.2.10-pl (traditional)

Cała strona działa bez zarzutu, natomiast galeria (oddzielna podstrona zawierająca tylko zdjecia) przestaje działać i generuje pustą stronę. Co dziwne wystarczy wyczyścić Cache i wszystko ponownie działa perfekcyjnie, przez kilkanaście minut. Potem problem się ponawia. W chwili obecnej są wyłączone wszelkie opcje dotyczące Cache. Zarówno w ustawieniach globalnych jak i ustawieniach podstrony galeria. Mimo tego Cache się tworzy i galeria przestaje działać.

W pierwszej chwili próbowałem rozwiazać problem jak w tym temacie http://forums.modx.com/thread/31582/problem-with-thumbnail-generating-on-hole-site
Niestety to nie rozwiązało problemu.

W zwiazku z powyższym proszę szanowną społeczność o pomoc. Czy ktoś spotkał się z takim problemem lub wie co może powodować taki problem ?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.]]>
https://forums.modx.com/thread/89938/problem-z-cache-galerii#dis-post-494294 Fri, 04 Apr 2014 02:30:04 +0000 https://forums.modx.com/thread/89938/problem-z-cache-galerii#dis-post-494294
<![CDATA[Evolution Tłumaczenie Niekompletne]]> https://forums.modx.com/thread/89380/evolution-t-umaczenie-niekompletne#dis-post-491524
Istnieje wiele nie przetłumaczone ciągi dla MODx Evolution w swoim języku.
Czy jest ktoś, kto chce dołączyć do przetłumaczenia tego
Wyślij mi prywatną wiadomość.

https://www.transifex.com/projects/p/modx-evolution/]]>
https://forums.modx.com/thread/89380/evolution-t-umaczenie-niekompletne#dis-post-491524 Sat, 01 Mar 2014 03:59:51 +0000 https://forums.modx.com/thread/89380/evolution-t-umaczenie-niekompletne#dis-post-491524
<![CDATA[wczytanie zawartości [+content+] z innego dokumentu]]> https://forums.modx.com/thread/56881/wczytanie-zawarto-ci-content-z-innego-dokumentu#dis-post-489310
jak mogę wgrać zawartość dokumentu [+content+] o znanym mi nr id do innego dokumentu np. pomiędzy <div> </div> ?

Pozdrawiam
Krzysiek
]]>
https://forums.modx.com/thread/56881/wczytanie-zawarto-ci-content-z-innego-dokumentu#dis-post-489310 Thu, 06 Feb 2014 11:34:57 +0000 https://forums.modx.com/thread/56881/wczytanie-zawarto-ci-content-z-innego-dokumentu#dis-post-489310
<![CDATA[Szkolenia]]> https://forums.modx.com/thread/56889/szkolenia#dis-post-446268
Czy są dostępne jakieś szkolenia z modx ?

Pozdrawiam
Krzysiek
]]>
https://forums.modx.com/thread/56889/szkolenia#dis-post-446268 Sat, 08 Dec 2012 03:43:46 +0000 https://forums.modx.com/thread/56889/szkolenia#dis-post-446268
<![CDATA[problem z gallery 1.5]]> https://forums.modx.com/thread/80112/problem-z-gallery-1-5#dis-post-441345 [[!Gallery? &album=`wad`]] to pokazuje się galeria o tej nazwie. Ale ja chcę żeby użytkownik miał możliwość wyboru między galeriami podczas tworzenia galerii.

Czyli po utworzeniu TV o nazwie [[*galeria_wad]] dodaje wpis do templatki
[[!Gallery? &album=`[[*galeria_wad]]`]] i nic się nie dzieje. nie pokazuję się żadne fotki. Na jednym z filmów na youtube znalazłem takie rozwiązanie i świetnie działało tyle że to było robione na module Gallery w wersji 1.2.

Czy coś się zmieniło, że to nie działa??]]>
https://forums.modx.com/thread/80112/problem-z-gallery-1-5#dis-post-441345 Thu, 25 Oct 2012 06:58:11 +0000 https://forums.modx.com/thread/80112/problem-z-gallery-1-5#dis-post-441345
<![CDATA[Modxowa chmura]]> https://forums.modx.com/thread/79625/modxowa-chmura#dis-post-438632 ]]> https://forums.modx.com/thread/79625/modxowa-chmura#dis-post-438632 Sat, 29 Sep 2012 11:51:35 +0000 https://forums.modx.com/thread/79625/modxowa-chmura#dis-post-438632 <![CDATA[Rewriterule , Friendly Url i dodanie drugiej zmiennej]]> https://forums.modx.com/thread/74523/rewriterule-friendly-url-i-dodanie-drugiej-zmiennej#dis-post-418734
Mam problem ze stworzeniem poprawnego pliku .htacces, który rozróżniałby - podczas tworzenia przyjaznych linków - czy podawane są dwie zmienne, czy tylko jedna.

Podstawowa forma to (to tylko część pliku .htacces):

RewriteRule (.*) http://www.adresstrony.pl/$1 [R=301,L]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?q=$1 [L,QSA]

To oczywiście tworzy linki w postaci: http://www.adresstrony.pl/nazwadzialu

Część dokumentów na stronie korzysta jednak z drugiej zmiennej podawanej i odczytywanej przez specjalnie napisany snippet.

Jak poprawnie napisać plik .htaccess, aby rozróżniał, czy podawane są dwie zmienne czy jedna i żeby tworzony był ładny adres url w postaci

http://www.adresstrony.pl/nazwadzialu,1
(po przecinku będzie podawana druga zmienna w postaci liczb od 1 do 3)

Oczywiście taka postać http://www.adresstrony.pl/nazwadzialu?p=1 zawsze działa, ale chciałbym przepuścić to przez mod rewrite i zrobić z tego ładny adres.


Próbowałem czegoś takiego, ale zawsze gdzieś napotykam na problem. A to trzeba dodać ",1" do każdego adresu, a to strona główna nie działa itp.

RewriteRule ^(.*),(.*)$ index.php?q=$1&p=$2 [NC]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?q=$1 [L,QSA]


Dzięki za pomoc.

]]>
https://forums.modx.com/thread/74523/rewriterule-friendly-url-i-dodanie-drugiej-zmiennej#dis-post-418734 Wed, 04 Apr 2012 05:55:49 +0000 https://forums.modx.com/thread/74523/rewriterule-friendly-url-i-dodanie-drugiej-zmiennej#dis-post-418734
<![CDATA[Sklep na platformie modx]]> https://forums.modx.com/thread/56882/sklep-na-platformie-modx#dis-post-334021
w jaki sposób stworzyć prosty sklep internetowy na CMS’ie modx?

Pozdrawiam]]>
https://forums.modx.com/thread/56882/sklep-na-platformie-modx#dis-post-334021 Sun, 10 Jul 2011 12:58:38 +0000 https://forums.modx.com/thread/56882/sklep-na-platformie-modx#dis-post-334021
<![CDATA[validacja formularza]]> https://forums.modx.com/thread/56884/validacja-formularza#dis-post-334024 Chciałbym sprawdzać przed wysłaniem formularza czy wszystkie pola zostały uzupełnione i w przypadku jeśli tak nie jest to wyświetlać komunikat w MessageBoxie.

W sekcji head umieściłem kod:
<script type="text/javascript">

<!--

function validate_form ( )
{
	valid = true;

        if ( document.contact_form.contact_name.value == "" )
        {
                alert ( "Please fill in the 'Your Name' box." );
                valid = false;
        }

        return valid;
}

//-->

</script>


Natomiast w częsci body utworzyłem prosty formularz:

<form name="contact_form" method="post" action="send.php" onSubmit="return validate_form();">

<h1>Please Enter Your Name</h1>

<p>Your Name: <input type="text" name="contact_name"></p>
<p><input type="submit" name="send" value="Send Details"></p>

</form>


Problem jest w tym, że po zapisaniu usuwa wpis: onSubmit="return validate_form();" co może być tego powodem? Przez to nie moge zwalidiować formularza.]]>
https://forums.modx.com/thread/56884/validacja-formularza#dis-post-334024 Sun, 10 Jul 2011 12:56:35 +0000 https://forums.modx.com/thread/56884/validacja-formularza#dis-post-334024
<![CDATA[Jak zaprezentować treść]]> https://forums.modx.com/thread/56885/jak-zaprezentowa-tre#dis-post-334026 Problem jest następujący, otóż chciałbym stronę na której będzie katalog maszyn rolniczych. Chciałbym aby to wyglądało tak: 1 większe zdjęcie (taka miniatura 200px) obok tabela z danymi a pod spodem rząd 5-10 miniatur 50px i to wszystko ma byc "spięte w grupie". Każda 1 grupa to jedna maszyna. Po kliknięciu na miniaturę chciałbym mieć jakiegos lightbox’a z pełnym zdjęciem. W drupalu poprostu tworzyłem nowy rodzaj zawartości, nie wiem jak mam to rozwiązać tutaj. czy może jakiś chunk? Chciałbym aby końcowy użytkownik logował się (w manager czy front end), klikał sobie "cośtam" ( nie wiem dokładnie co) i dostawał do wypełnienia tabelkę z danymi maszyny i pola "upload" coby wgrał zdjęcia. Chciałbym aby modx sam tworzył miniaturki, ja tylko odgórnie określiłbym rozmiar i wagę zdjęć. po zakonczeniu edycji pojawiać się ma na stronie nowa maszyna wraz ze zdjęciami. Z góry dzięki za opowiedzi. pzdr]]> https://forums.modx.com/thread/56885/jak-zaprezentowa-tre#dis-post-334026 Sun, 10 Jul 2011 12:54:47 +0000 https://forums.modx.com/thread/56885/jak-zaprezentowa-tre#dis-post-334026 <![CDATA[Dodawanie nowej strony]]> https://forums.modx.com/thread/56886/dodawanie-nowej-strony#dis-post-334028
Chciałbym móc dodawać podstronę, coś w rodzaju newsa/artykułu. Czyli klikam w drzewku w Modx na stronie zarządzania na specjalnie przygotowaną stronę "dodaj artykuł", otwiera mi się edycja tego nowego artykułu, ma już wybrany odpowiedni szablon, są odpowiednie pola do wypełnienia itd. Po kliknięciu "zapisz nowy artykuł" pojawia się on jako podstrona np. "aktualności". Czy jest jakiś snippet/plugin do zrealizowania tego? Ja znalazłem NewsEditor ale z tego co widzę, to edycja nowego artykułu przebiega tam w nowej zakładce na zwykłej stronie, nie w samym modx-ie. Brakuje tam np. edytora tekstu. Jeśli nie ma odpowiedniego snippetu, żeby zrobić to tak jak ja chcę to może chociaż ktoś naprowadzi mnie jak to samemu zrobić. Pozdro.]]>
https://forums.modx.com/thread/56886/dodawanie-nowej-strony#dis-post-334028 Sun, 10 Jul 2011 12:53:08 +0000 https://forums.modx.com/thread/56886/dodawanie-nowej-strony#dis-post-334028
<![CDATA[Nie mogę zainstalować Evolution 1.05 problemy z tworzeniem tabel]]> https://forums.modx.com/thread/56888/nie-mog-zainstalowa-evolution-1-05-problemy-z-tworzeniem-tabel#dis-post-334032
Serwer: XAMPP 1.7.4 próbowałem również z osobną instalacja Apache, PHP i MySQL i to samo (najnowsze wersje)

Co robić?

Revolution zainstalował się bez problemów smiley

Więcej w zalączniku bo troche tego jest
]]>
https://forums.modx.com/thread/56888/nie-mog-zainstalowa-evolution-1-05-problemy-z-tworzeniem-tabel#dis-post-334032 Sun, 10 Jul 2011 12:48:25 +0000 https://forums.modx.com/thread/56888/nie-mog-zainstalowa-evolution-1-05-problemy-z-tworzeniem-tabel#dis-post-334032
<![CDATA[Nie mogę skorzystać z własnych bibliotek javascript]]> https://forums.modx.com/thread/56887/nie-mog-skorzysta-z-w-asnych-bibliotek-javascript#dis-post-334030
Jestem nowym użytkownikiem modx i chciałbym przy nim pozostać.

Mam następujący problem. Otóż chciałbym wykorzystać na gotowej stronie kilka własnych plików javascript (folder z plikami javascript znajduje się w katalogu assetss). O ile pliki css z katalogu /assets/css/ widzi świetnie o tyle assets/js/ w ogóle nie są ładowane. Kiedy w kodzie źródłowym (Ctrl+U w firefoksie) kliknę na ścieżkę do pliku js, pojawia się okienko z komunikatem błędu "Internal 500".
Najzabawniejsze jest to, że na innym serwerze wszystko działa należycie:)

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam
Krzysiek]]>
https://forums.modx.com/thread/56887/nie-mog-skorzysta-z-w-asnych-bibliotek-javascript#dis-post-334030 Mon, 02 May 2011 08:06:38 +0000 https://forums.modx.com/thread/56887/nie-mog-skorzysta-z-w-asnych-bibliotek-javascript#dis-post-334030
<![CDATA[dynamiczne, title, keywordsy]]> https://forums.modx.com/thread/56880/dynamiczne-title-keywordsy#dis-post-334013 https://forums.modx.com/thread/56880/dynamiczne-title-keywordsy#dis-post-334013 Thu, 12 Aug 2010 02:16:44 +0000 https://forums.modx.com/thread/56880/dynamiczne-title-keywordsy#dis-post-334013 <![CDATA[YAMS - dodanie kolejnego języka]]> https://forums.modx.com/thread/56883/yams---dodanie-kolejnego-j-zyka#dis-post-334022
odziedziczyłem opiekę nad stroną i było tam już wprowadzone 5 języków - obecnie chcę dodać kolejny język

po dodaniu i wprowadzeniu takich samych parametrów w tabelce "Language Settings" w YAMS jak mają poprzednie języki - nie działa

jest widoczna w edycji ale po uruchomieniu, gdy chcę przejść na ten język wyskakuje w języku, który był poprzednio, strona z błędem że nie istnieje, mimo iż wyświetlony jest prawidłowy adres


gdzie jeszcze powinienem zmienić parametry ?

pozdrawiam
Krzysiek
]]>
https://forums.modx.com/thread/56883/yams---dodanie-kolejnego-j-zyka#dis-post-334022 Tue, 13 Jul 2010 12:58:03 +0000 https://forums.modx.com/thread/56883/yams---dodanie-kolejnego-j-zyka#dis-post-334022
<![CDATA[Po instalacji modx evolution 1.0.3 i uruchomieniu managera nie wyswietla menu]]> https://forums.modx.com/thread/56879/po-instalacji-modx-evolution-1-0-3-i-uruchomieniu-managera-nie-wyswietla-menu#dis-post-334009 Używam Windows 7.

ŁS]]>
https://forums.modx.com/thread/56879/po-instalacji-modx-evolution-1-0-3-i-uruchomieniu-managera-nie-wyswietla-menu#dis-post-334009 Sun, 06 Jun 2010 06:13:55 +0000 https://forums.modx.com/thread/56879/po-instalacji-modx-evolution-1-0-3-i-uruchomieniu-managera-nie-wyswietla-menu#dis-post-334009